Obdukcijsko poročilo: 32-letna ameriška sprinterka Bowie umrla med predčasnim porodom

0

V začetku maja je umrla komaj 32-letna ameriška atletinja Tori Bowie, ki je leta 2016 postala olimpijska podprvakinja v teku na 100 metrov, leta 2017 pa je bila svetovna prvakinja. Izkazalo se je, da je Bowie umrla zaradi zapletov, povezanih z nosečnostjo, je razvidno iz poročila obdukcije, ki so ga objavili številni ameriški mediji.

Policija je 2. maja športnico našla mrtvo na njenem domu v okrožju Orange na Floridi, potem ko so bili njeni prijatelji in sorodniki zaskrbljeni, da ne morejo priti do nje.

Po poročanju USA Today je obdukcija pokazala, da je bila Bowie v osmem mesecu nosečnosti in je umrla med porodom. Obdukcijsko poročilo navaja, da je Bowie podlegla zapletom med nosečnostjo, vključno z eklampsijo. Po besedah sodnega izvedenca je umrla naravne smrti.

Njena nenadna smrt je bila velik šok za atletsko skupnost. Bowie, rojena 27. avgusta 1990 v Sand Hillu v podeželskem Mississippiju, je leta 2014 prestopila iz skoka v daljino v sprint in dosegla najboljšo predstavo na svetu v teku na 100 metrov tistega leta, ko je tekla 10,80 na mitingu v Monaku.

Nato ji je uspel velik skok na vrh, najprej je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016 osvojila tri kolajne, zlato v štafeti 4×100 metrov, srebro na 100 m ter bron na 200 m.

Naslednje leto pa je v Londonu Bowie postala svetovna prvakinja v sprintu s časom 10,85, sodelovala pa je tudi v zlati štafeti ameriške ekipe 4×100 m.

“Nadarjena športnica, njen vpliv na šport je neizmeren in zelo jo bomo pogrešali,” je v izjavi za javnost dejal izvršni direktor ameriške atletske zveze Max Siegel.

Tudi veliki ameriški sprinter Justin Gatlin se je poklonil Tori Bowie kot “ostri tekmovalki in odlični reprezentančni kolegici”.

“Tori je bila čudovito človeško bitje in imela je nasmeh, zaradi katerega si se tudi ti želel nasmejati,” je dejal Gatlin: “Prava legenda, ki je zaznamovala naš šport in srca.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen