Obiranje jagod v največjem slovenskem rastlinjaku se začenja, pričakuje se 130 ton pridelka

0

Skupina Panvita je v preteklem letu postavila največji rastlinjak v Sloveniji za gojenje jagod in različnih vrst zelišč. Prvo spomladansko obiranje se pričenja v tem tednu, pričakujejo pa 130 ton pridelka.

Način pridelave jagod v rastlinjaku je okolju prijazen, omogoča nižjo porabo vode, hranil in fitofarmacevtskih sredstev, kar zagotavlja optimalen razvoj pridelka. V rastlinjaku, ki se sicer razteza na 20.000 kvadratnih metrih, je skoraj 30 kilometrov gojitvenih kanalov za jagode, ki so postavljeni na višini in na ta način tudi prijaznejši obiralcem.

»Stremimo k temu, da na trgu ponudimo le najbolj kakovostne izdelke domače pridelave. Naša prizadevanja opazijo tudi potrošniki, ki vse pogosteje posegajo po izdelkih slovenskih proizvajalcev in se veliko raje odločajo za nakup domačih jagod, ki so bolj sveže in okusne od tistih, ki imajo za sabo dolge transportne poti,« je ob pričetku obiranja povedal Peter Polanič. Panvita, kot prva in največja vertikalno integrirana veriga podjetij v živilsko predelovalni industriji, želi prispevati k dvigu prehranske varnosti in samooskrbe v Sloveniji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen