Narok Roka Snežiča in Mihe Kordiša prekinil lažni bombni alarm. Kordiš pa še najprej izziva: Snežič je kriminalec, ki se norčuje iz ljudi.

3

Danes bi na ljubljanskem okrožnem sodišču moral potekati predobravnavni narok v zasebni tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča zoper poslanca Levice Miho Kordiša zaradi žaljive obdolžitve. Naroka ni bilo, ker so na sodišču znova prejeli klic o podtaknjeni bombi in so morali prostore ljubljanske sodne palače izprazniti.

Davčni svetovalec Rok Snežič v zasebni tožbi preganja poslanca Levice Miho Kordiša zaradi žaljive obdolžitve. Zbodlo ga je, da ga je Kordiš v soočenju kandidatov za predsednika republike oktobra 2022 na Televiziji Slovenija označil za razvpitega kriminalca, s tem pa je Kordiš po Snežičevem mnenju trdil nekaj, kar lahko škoduje njegovi časti in dobremu imenu.

Snežič je pred začetkom današnjega naroka v izjavi za medije poudaril, da Kordiša kazensko preganja zato, ker je poslanec Levice v enem od televizijskih soočenj proti njemu izrekel “nekaj žaljivih besed”. Med drugim da ga je označil za kriminalca in da “perem denar za Orbana, Putina, Janšo in podobne neumnosti,” je izjavil. Stranka Levica, je dodal Snežič, ga stalno napada, ob čemer je spomnil, da je zaradi žaljive obdolžitve sprožil tožbo tudi zoper ministra za delo in koordinatorja Levice Luko Mesca.

Snežič je poudaril, da bo svojo nedolžnost dokazoval tudi s potrdili o tem, da se zoper njega ne vodi noben kazenski postopek v Sloveniji in v BiH. “Mislim, da je dovolj dokazov, da nisem kriminalec in da ne perem denarja,” je poudaril. Dodal je še, da za poslanca Levice ne bo zahteval zaporne kazni, ampak mesec dni javnih del v Škofijski karitas.

“Vse, kar priznavam, je, da govorim resnico in prav zato, ker govorim resnico, me Rok Snežič tudi preganja,” pa je v izjavi za medije poudaril poslanec Kordiš.

Poudaril je, da je Snežič “obsojeni goljuf in nekdanji arestantski cimer Janeza Janše, v tem trenutku je državi dolžan več kot pol milijona evrov”. Spomnil je tudi, da je Nacionalni preiskovalni urad zoper Snežiča sprožil ovadbo in postopke zaradi sodelovanja v mednarodni kriminalni združbi, ki je “težka 22 milijonov evrov”.

“Kljub temu Snežič vztraja, da v Sloveniji ne razpolaga s transakcijskim računom, živi luksuzno in se nasploh norčuje iz delovnih državljank in državljanov v tej državi in tega mu seveda ne nameravam še naprej dopuščati. Ljudje v tej državi delajo veliko preveč trdo, da bi se taki kriminalci, kot je Rok Snežič, iz njih norčevali,” je poudaril Kordiš.

Naroka Snežič – Kordiš danes ni bilo, ker so v ljubljanski sodni palači znova prejeli klic o domnevno podtaknjeni bombi, zato je policija izpraznila prostore sodišča. Obvestilo o bombi se je nato izkazalo za lažno.

Naslednja obravnava je sklicana za 23. maja.

Konec novembra lani so sicer zaradi anonimnega klica, da je v prostorih ljubljanskega sodišča podtaknjega bomba, prekinili tudi začetek sojenja v kazenski zadevi, v kateri Snežič kot zasebni tožnik novinarjem portala Necenzurirano Vesni Vuković, Primožu Cirmanu in Tomažu Modicu očita kazniva dejanja razžalitve in žaljive obdolžitve.

Št. komentarjev: 3
 1. fičo pravi

  Oba dripca. Only in Slovenia.

 2. aco pravi

  Hahahahahahaha, to bo šele šov, ko se bosta ta dva na sodišču pojavila :))))))))))))

 3. raft pravi

  Če je kdo še potreboval dodaten dokaz o vrednostnem sistemu trenutne oblasti, ga je dobil pred dnevi v Mariboru, kjer se je z veliko zamudo začelo razdeljevanje spominskih medalj ob tridesetletnici samostojne države. Vlada, z duhovnim središčem utemeljenim na Čebinah in Dražgošah, ne izpusti priložnosti za poglabljanje mita NOB. Po drugi strani se zaslužnim za samostojno Slovenijo spominske medalje podeljuje “na okencu”, pred katerim se vije trivialna vrsta, kakor da bi zbrani čakali v vrsti pred pekarno ali mesnico.
  ——————–
  Naivni in za pohlevne ljudi vzgojeni Slovenci, se še vedno ne zavedamo, da je mit o glupih Bosancih zlagani srbski mit. Za glupe in pohlevne so vedno imeli ( zaradi svojih zelo nevarnih interesov tu v Sloveniji ) nas Slovence. Lahko na žalost ugotavljam, da zmagujejo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen