Ruski obrambni minister Šojgu na frontni črti na vzhodu Ukrajine

0

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je obiskal ruske enote na vzhodu Ukrajini, kjer potekajo intenzivni spopadi, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo, pri čemer pa ni navedlo točne lokacije. Seznanil naj bi se z razmerami v regiji Donbas ter vojakom podelil odlikovanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Šojgu je poslušal poročila poveljnikov in se pogovarjal z vojaki, ki se jim je tudi zahvalil za “vzorno izpolnjevanje dolžnosti”. “Medalje ste si zaslužili, saj se borite pravilno, vendar je pred vami še veliko dela,” je še dodal.

Minister si je fronto v Ukrajini ogledal že decembra lani. Takrat je po navedbah ruskih oblasti preveril vojaško opremo, pregledal položaje ter bivalne in ogrevalne pogoje za rusko vojaško osebje.

Moskva je trenutno osredotočena na zavzetje mesta Bahmut v regiji Doneck. Tako ukrajinske kot ruske sile poročajo o velikih izgubah v boju za nadzor nad mestom, ki je v zadnjem času pridobil pomen kot ključna in simbolna točka vojne v Ukrajini.

Vodja ruske najemniške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je v petek sporočil, da so njihovi borci po večtedenskih srditih bojih praktično obkolili Bahmut. Zavzetje mesta pa bi Moskvi omogočilo nadaljnjo napredovanje do večjih mest v regiji, kot sta Kramatorsk in Slovjansk.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen