Morski pes ubil avstralsko najstnico, ki je plavala v reki v Perthu

0

16-letno dekle je med plavanjem v reki v Perthu v Zahodni Avstraliji napadel in ubil morski pes, so včeraj sporočile tamkajšnje lokalne oblasti.

Najstnico so razglasili za mrtvega, potem ko so ga potegnili iz reke Swan, poroča Nine News.

“To je izredno travmatičen incident za vsakogar, ki mu je bil priča,” je na tiskovni konferenci povedal inšpektor Paul Robinson iz policije Zahodne Avstralije.

Robinson je dejal, da je dekle skočilo v vodo, da bi plavalo s skupino delfinov, ki so jih opazili v bližini.

Policija je najstnico potegnila iz reke in ji poskušala rešiti življenje, vendar je umrla na kraju dogodka, je dodal.

Robinson je dejal, da še ni jasno, katera vrsta morskega psa je napadla dekle, vendar lokalni mediji poročajo, da bi lahko bil morski pes bik, ki ga običajno vidijo v večini rek po Avstraliji.

Leta 2021 je morski pes bik v reki Swan napadel domačina starega 50 let. Iz vode so ga potegnili domačini, ki so poskušali ustaviti krvavitev iz njegove noge.

Čeprav so morski psi biki včasih agresivni, so morski strokovnjaki ponovili, da so napadi še vedno »neverjetno redki dogodki«.

“Ustje reke Swan je dober življenjski prostor za morske pse, kar pomeni, da lahko ljudje pridejo v tesen stik z njimi,” je povedal Andrew Chin, višji raziskovalec na univerzi James Cook.

“Na žalost se nekatera srečanja končajo slabo in v tem primeru s tragičnimi posledicami.”

“Morski psi biki so lahko zelo drzni, a pomembno je tudi vedeti, da so ti incidenti zelo, zelo redki dogodki – (čeprav) srce parajoči in travmatizirajoči za vse vpletene,” je dodal.

“Vsi bi morali upoštevati nasvete lokalnih oblasti o varnosti plavalcev in morskih psov (in) biti tudi individualno pripravljeni, če se zgodi najhujše.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen