[Svobodno politično reketirstvo] KPK zoper Bešič Loredana vodi prednostni postopek v zvezi z domnevnim izvrševanjem pritiskov

5

Na komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za STA potrdili, da so včeraj prejeli prijavo v zvezi z domnevnim izvrševanjem pritiskov ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana na sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides. Primer v postopku predhodnega preizkusa obravnavajo prednostno, zato bodo več informacij lahko posredovali kmalu.

Na podlagi prijave so uvedli postopek predhodnega preizkusa, kar pomeni, da pridobivajo vso relevantno dokumentacijo, preverjajo vsa dejstva in okoliščine primera ter tako ugotavljajo, ali gre v tem primeru za sum kršitev določb iz njihove pristojnosti.

Na komisiji več informacij v tej fazi postopka ne morejo posredovati. Primer bodo obravnavali sicer prednostno, so dodali.

V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Fides so sicer Bešiču Loredanu očitali, da naj bi v telefonskem pogovoru od vodje Fidesovih pogajalcev Gregorja Zemljiča zahteval podpis sporazuma z vlado. Ob tem naj bi dejal, da ima “ukaz s strani premierja, da se v primeru napovedi in izvedbe stavke proti zdravnikom in Fidesu vodi totalna vojna, cilj pa bo osamiti in izčrpati zdravnike in Fides”.

Bešič Loredan je telefonski klic Zemljiču potrdil: “Šlo je za osebni klic kolega kirurga kolegu internistu in ja, čustva so me odnesla,” je dejal. Dodal je, da ni šlo za osebne grožnje.

Fides je Bešiča Loredana prijavil tudi na generalni sekretariat vlade. Po čemer se je z njim pogovoril predsednik vlade Robert Golob in sporočil, da še vedno uživa njegovo podporo. Pogovor s premierjem je Bešič Loredan potrdil. V kabinetu predsednika vlade pa naj bi mu razložili, da njegovi klici nikoli niso osebni, pač pa vedno kliče kot podpredsednik vlade in minister za zdravje.

Št. komentarjev: 5
 1. Karli pravi

  Tale že zgleda kot en mafijozo, obnaša pa se prav tako. Golobji banditi!

  1. Gasilec pravi

   Kako pa zgleda plešasti bebo, ki je mafijozo

 2. andrej pravi

  Sramota od te vlade. Mislijo da so večni in se od kuštravega navzdol obnašajo kot sončni kralji. Bedasti narod, ki ima vedno manj v denarnicah, bo kmalu spoznal koga so si postavili za svojega biriča.

  1. Re gornjemu pravi

   Si mislil, da so se rešili svojega biriča, ki je tebi pasal

 3. Opazovalec pravi

  Reketirstvo? Izraz umotvor uredništva?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen