Število nezakonitih vstopov v EU po podatkih Frontexa najvišje po letu 2016; najbolj problematična zahodnobalkanska migracijska pot, ki sta jo čez Slovenijo povsem odprla Golob in Bobnarjeva!

6

Število nezakonitih vstopov v Evropsko unijo prek njenih zunanjih meja se je v obdobju med letošnjim januarjem in septembrom v primerjavi z enakim obdobjem leta 2021 povečalo za 70 odstotkov in doseglo najvišjo raven po letu 2016, je danes sporočila evropska agencija za zunanje meje Frontex.

V prvih devetih mesecih letošnjega leta so pri Frontexu zabeležili 228.240 nezakonitih vstopov prek zunanjih meja v EU, kar pomeni 70 odstotkov več nezakonitih prihodov v EU kot leto prej, je agencija navedla v izjavi na svoji spletni strani.

Samo v septembru je bilo zabeleženo 25-odstotno povečanje nezakonitih prehodov glede na leto 2021, pri čemer so najbolj obremenjene migracijske poti še vedno tiste, ki potekajo prek Zahodnega Balkana in osrednjega Sredozemlja, so dodali.

Predvsem Zahodni Balkan še vedno predstavlja najbolj aktivno migracijsko pot v EU, na kateri so septembra prestregli 19.160 migrantov – dvakrat več kot lani. Veliko število nezakonitih prehodov je mogoče pripisati ponavljajočim se poskusom številnih migrantov, ki so že prisotni na Zahodnem Balkanu.

Pritisk ostaja velik tudi na osrednji sredozemski poti, saj veliko število dnevnih prihodov obremenjuje sprejemne zmogljivosti v Italiji. Na zahodni sredozemski poti in vzhodni kopenski meji pa se je število odkritih nezakonitih migracij zmanjšalo.

Osebe, ki bežijo iz Ukrajine, niso vključene v podatke o odkritih nezakonitih vstopih, dodaja Frontex. Po zadnjih podatkih agencije je sicer od začetka vojne iz Ukrajine v EU vstopilo več kot 11 milijonov ukrajinskih državljanov, toda hkrati se jih je precejšnje število tudi vrnilo v svojo državo.

Št. komentarjev: 6
 1. raft pravi

  Miro Koren
  pred 1 dan

  30
  V Sloveniji je bila narejena elementarna, nerazumljiva in naivna napaka, leta 1990 – 1992, ker nismo eliminirali vodilnih komunistov, udbo-kriminalce v celoti sankcionirali in vse pristaše jugoslovenarstva in komunizma, odrinili z pomembnih funkcij, ter tako vzpostavili temelje za kapitalizem in demokratične norme. Nismo postavili osnovnih temeljev demokratične države.
  Naši pomladni politiki (vključno z dr. Pučnikom) so bili premehki, naivni in neambiciozni v pregonu zločinskega režima. V zmagovalnem zagonu nad Beogradom, so – smo pozabili na našega “notranjega sovražnika”, to je – komunistično partijo.
  Z izvolitvijo Kučana, LDS in dr. Drnovška, je bila usoda, ki jo doživljamo danes, zapečatena.
  Kot narod bomo izginili prav po zaslugi srbsko-slovenskih komunističnih zločincev
  ————————-
  Vredno kopiranja.

 2. METULJ pravi

  Slovenci, začenja se naš boj proti našemu notranjemu sovražniku – rdećemu golobnjaku ki vodi nas Slovence v propad. Čaka nas pucanje , ne vegetiranje!! OK?!!

 3. METULJ pravi

  Slovenci, začenja se naš boj proti našemu notranjemu sovražniku – rdećemu golobnjaku ki vodi nas Slovence v propad! čaka nas pucanje, ne vegetiranje!! OK?!!

  1. linke pravi

   prva priložnost bo v začetku novega leta , pa še vsi bodo na kupu . idealen čas za čisčenje

 4. METULJ pravi

  Ja, videti je, da sem že napisal moj neobjavljeni komentar . Cenzura na delu, huu?!!

 5. raft pravi

  Kaj je Prešeren sporočal Slovenkam? Sporočal jim, naj iščejo svojo ljubezen v lastnem narodu, med Slovenci in naj z njimi sklepajo zakone, da otroci ne bodo nikdar več pajdaši sovražnikov. Kaj je privedlo Prešerna do tega, da je napisal te verze? Očitno je bilo v 19. stoletju precej pogosto, da so se Slovenke poročale z neslovenci (večinoma Nemci), nato pa so potomci iz takšnih zakonov v glavnem prevzeli nemško identiteto (postali so »pajdaši sovražnikov«). To je Prešeren povsem jasno zaznal in zato je to kitico naslovil na Slovenke, da bi jih ozavestil, kaj pomeni takšno njihovo ravnanje. Zanimivo je, da tudi danes, po več kot 150. letih velja podobno. Veliko več Slovenk je poročenih ali živi z neslovenci, kot pa Slovencev z neslovenkami.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen