Potrjeno: Nemški multimilijonar skupaj z družino umrl v letalski nesreči ob obali Kostarike

0

Ustanovitelj največje nemške verige fitnesov McFit Rainer Schaller je bil skupaj z družino na krovu lahkega letala, ki je prejšnji teden strmoglavilo ob obali Kostarike, je danes potrdila tiskovna predstavnica skupine RSG Jeanine Minaty. Preiskava nesreče se medtem nadaljuje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V soboto, dan po strmoglavljenju letala s šestimi ljudmi na krovu, so reševalci v vodah ob Kostariki našli trupla potnikov. Komunikacija z zasebnim letalom je bila prekinjena v petek okoli 18. ure po lokalnem času. Letalo je sicer vzletelo iz Mehike, namenjeno pa je bilo v mesto Puerto Limon na vzhodni obali Kostarike.

Iz obalne straže so potrdili, da so razbitine letala odkrili 28 kilometrov od letališča, kamor so bili potniki namenjeni. Po navedbah tiskovne predstavnice podjetja McFit so bili med ponesrečenci Schaller, njegova partnerka, dva otroka in neznan moški ter švicarski pilot.

Nemška javna televizija ARD je v raziskavi leta 2019 Schallerjevo premoženje ocenila na okoli 250 milijonov evrov. 53-letni Schaller je bil izvršni direktor skupine RSG s sedežem na Bavarskem, ki ima v lasti verigo fitnesov McFit s studii v Nemčiji, Avstriji, Italiji, na Poljskem in v Španiji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen