Med podravskimi podjetji leta Impol, Filo in Stela haus

0

V dvorani Narodnega doma Maribor so v četrtek zvečer razglasili najboljša podjetja podravske regije v letu 2021. Podjetje Večer mediji in Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) sta v sodelovanju s Prvo bonitetno agencijo Ebonite.si podelila častne nazive podjetjem Impol, Filo, Digitalna slikovna diagnostika, Stela haus in Aluminium Kety Emmi.

Podjetje Impol iz Slovenske Bistrice je prejelo priznanji za podravsko podjetje leta v kategoriji velika podjetja in podravsko podjetje leta po mnenju bralk in bralcev Večera. Po poročanju omenjenega časnika je prejelo že peto takšno priznanje in postalo največkrat nagrajeno podjetje, odkar podeljujejo priznanja za podravsko podjetje leta.

Podjetje Filo iz Ruš, ki proizvaja polnjene žice za jeklarsko in livarsko industrijo, je postalo podravsko podjetje leta 2021 v kategoriji srednje velikih podjetij, v kategoriji mikro in majhna podjetja pa je prejela priznanje Digitalna slikovna diagnostika s sedežem na Ptuju.

V kategoriji naj perspektivnejše podjetje je bilo odlikovano podjetje Stela haus iz Lenarta, v kategoriji naj zaposlovalec pa Aluminium Kety Emmi iz Slovenske Bistrice.

FILO d.o.o., ki ga vodi Tomaž Kolarič, je zasebno podjetje z lastno proizvodnjo polnjenih žic, ki se uporabljajo v jeklarnah in livarnah. V letu 2019 so investirali v proizvodno linijo L300 in tako povečali kakovost in proizvodnjo na 500t na mesec. Sodobna proizvodna linija, sodobna priprava polnila z ustreznimi napravami za obtežitev(polnitev) in transport. Tako (kontrola) vhodnih surovin kot končnih izdelkov, omogočajo popoln nadzor nad proizvodnim procesom. Vizija podjetja je povečati tržni delež na evropskem trgu in postati uveljavljen izvoznik na svetovni trg.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen