Daily Star: Glava solate je zdržala dlje od britanske premierke Liz Truss

0

(20. oktober 2022) Britanski časnik Daily Star je minuli petek na platformi Youtube objavil neprekinjen 24-urni prenos v živo, v katerem so zraven fotografije britanske premierke Liz Truss postavili glavo solate in gledalce vprašali, “katera bo prej ovenela”. Danes so po odstopu Trussove tudi prejeli odgovor – solata je na zadovoljstvo gledalcev zmagala.

V šaljivem posnetku britanskega časnika je bila od 14. oktobra do danes neprekinjeno na ogled samo ena podoba – fotografija nedavno odstopljene premierke poleg “standardne glave solate iz veleblagovnice Tesco za 60 penijev”, h kateri so ves čas dodajali različne predmete.

Šlo je za stavo, ali bo prej ovenela solata, ali pa bo prej prišlo do odstopa premierke Liz Truss. Izkazalo se je, da je solata zdržala dlje od premierke, ki je danes napovedala svoj odstop.

Liz Truss je bila na položaju le 45 dni. Postala je britanska predsednica vlade z najkrajšim stažem doslej.

Njene težave so se začele sredi septembra po objavi načrta za znižanje davkov. Prejšnji petek – na dan objave posnetka – je premierka odstavila finančnega ministra Kwasija Kwartenga ter na njegov položaj imenovala Jeremyja Hunta. Ta je v ponedeljek sporočil, da se vlada odpoveduje načrtovanim ukrepom.

V sredo je odstopila še notranja ministrica Suella Braverman, v poslanski skupini konservativcev pa je nastal kaos zaradi glasovanja o zakonu o frackingu, ki naj bi bilo obenem glasovanje o zaupnici vladi. Sledili so številni pozivi premierki, naj odstopi, kar je danes tudi storila.

Posnetek časnika Daily Star, ki se še vedno predvaja, medtem prikazuje glavo solate ob proslavljanju s kozarcem konjaka in britanskimi zastavicami v ozadju. Napovedujejo tudi, da bo solata ob 18. uri v zmagoslavnem govoru nagovorila državljane.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen