Janez Janša večkrat v polno zadel Tarčo: Radikalni so tisti, ki so zmagali brez volitev,… Inštitut 8. marec se predstavlja kot civilnodružbena organizacija, ustanovili pa so jo funkcionarji stranke Levica

4

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša je v oddaji Tarča na TV Slovenija danes med drugim komentiral dogajanje ob napadu na Niko Kovač in dejal, da do nje nima ne zamer ne zadržkov, moti pa ga delovanje njenega inštituta. Govoril je tudi o predsedniških volitvah. V oddajo so povabili tudi premierja Roberta Goloba, ki pa ni prišel.

Na vprašanje voditeljice, ali bodo tudi tokratne predsedniške volitve osredotočene na glasovanje proti Janševi politiki, je Janša odvrnil, da v drugem krogu kandidirata le dva kandidata, “ne Milan Kučan ne Janez Janša ne Robert Golob”.

Glede morebitnega odmika Logarja od SDS oziroma njenega radikalnega dela je Janša dejal, da so “radikalni tisti, ki so zmagali brez volitev”. Sicer pa bo Logar v primeru izvolitve moral biti predsednik vseh državljanov, “kar pomeni, da bo moral sprejemati tudi odločitve, ki nam ne bodo všeč, ker bo moral zastopati vse, se ravnati po ustavi in upoštevati razmerje sil v državnem zboru”, je dodal.

Potem ko se je Logar v kampanji distanciral od spornega davčnega optimizatorja Roka Snežiča, je Janša v današnji oddaji kot laž zavrnil navedbo, da je bil Snežič davčni svetovalec predsednika vlade ali SDS. Glede Logarjevih izjav pa je dejal, da so o tem opravili razpravo v stranki in “razčistili”.

Glede kritik, da je z retviti objav, ki so relativizirali napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, spodbujal dvome o tem napadu dogodku, je Janša dejal, retvit ne pomeni podpore. Na vprašanje voditeljice, ali se počuti soodgovornega za napad, pa je odvrnil, da je bila SDS takoj po napadu obtožena in da je bil napad zlorabljen za politično obračunavanje.

Zatrdil je, da do Nike Kovač nima “ne zamer ne zadržkov”, pri Inštitutu 8. marec pa ga “iritira”, da se ta “predstavlja kot civilnodružbena organizacija, ustanovili pa so jo funkcionarji stranke Levica (…), financira pa da se iz tujine.” Po njegovem mnenju gre za by-pass, preko katerega se krši zakonodaja.

Janša meni, da morajo mediji biti kritični do vlade, glede zakona o RTV Slovenija pa, da je zdajšnja vlada sprejela zakon, s katerim bo v organe upravljanja spravila “paravojsko” preko “njim naklonjenih izbranih nevladnih organizacij”. Sicer pa je zatrdil, da plačuje RTV prispevek, čeprav ne vedno prostovoljno.

Iz kabineta predsednika vlade Goloba so danes sporočili, da so “uredniku ter voditeljici oddaje Tarča večkrat povedali, da predsednik vlade v oddajo ne more priti, ter predlagali, da povabijo katerega od podpredsednikov vlade”. Golob je, so dodali, sprejel vabilo v sredine Odmeve, a je nato TV Slovenija vabilo preklicala, češ da ga pričakujejo v Tarči. V kabinetu predsednika vlade pričakujejo, da bo Golob na RTVS “deležen enake obravnave, kot jo je imel bivši predsednik vlade oziroma kot je bila praksa skoraj dve desetletji”, so še zapisali.

Št. komentarjev: 4
 1. Pubec pravi

  Če je kdo kadroval ” paravojsko” , je bil to on. Morda ga že zapušča spomin.

 2. marko pravi

  Golob je od strahu pred Janšo spustil drekec 🙂

 3. silvo pravi

  Janša je demoliral Goloba in Eriko….

 4. Opazovalec pravi

  Upam, da bodo tega plešastega bebca kmalu umaknili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen