Stranka SD je evidentirala kar 71 kandidatov za predsednika republike, med njimi pa največji “biser” Milan Brglez

0

SD bi lahko v tekmo za predsednika republike poslala evropskega poslanca Milana Brgleza, je slišati neuradno. V stranki informacije sicer ne komentirajo, odgovarjajo le, da “pogovori tečejo v vse smeri”.

Brglez sicer za STA danes ni bil dosegljiv, v njegovi pisarni pa so navedli le, da pogovori v stranki že “mesece tečejo v vse smeri”.

Predsedstvo SD je sicer avgusta sprejelo sklep, da na predsedniških volitvah ne bodo imeli svojega kandidata ter da bodo v prvem krogu odločitev o podpori kandidatu prepustili članstvu.

V javnosti se je že v tednih pred tem ugibalo, ali bo SD kot kandidata za predsednika republike predlagala prav Brgleza, a se ta v predsedniško tekmo takrat naj ne bi želel podati. Stranka je sicer evidentirala 71 kandidatov. “Če bi kakšen od kandidatov dal soglasje in bi se izkazalo, da uživa veliko podporo, potem bi danes imeli svojega kandidata,” je še takrat dejala predsednica stranke Tanja Fajon.

Za tem je v izjavah za medije večkrat dejala, da še “nič ni odločeno”, po klavzuri stranke v začetku meseca pa je povedala, da si marsikateri član stranke na volitvah želi socialdemokratskega kandidata. Ob tem ni izključila možnosti, da bi se stranka v to zgodbo res podala, saj da je vlaganje kandidatur mogoče do 28. septembra.

Očitno so se zdaj v stranki tudi odločili za ta korak. Na kandidaturo naj bi tako pristal evropski poslanec Brglez, je prvo poročalo Delo. Po poročanju časnika pa želi kandidirati s podpisi vseh sedmih poslancev SD.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen