Italijanska policija pridržala 22 domnevnih članov ‘Ndranghete

0

Italijanska policija je danes sporočila, da je pridržala 22 posameznikov, ki jih sumijo članstva v kalabrijski mafijski združbi ‘Ndrangheta. Po navedbah policije so pridržani med drugim obtoženi posedovanja orožja in poskusov umora, prav tako pa naj bi izsiljevali več podjetij in se infiltrirali v občinsko upravo.

Policija je ob tem potrdila, da so odkrili obstoj še ene mafijske skupine v kraju Scilla v bližini največjega kalabrijskega mesta Reggio. Ta skupina naj bi bila povezana z ‘Ndrangheto, domnevno pa jo vodi posameznik, ki je bil izpuščen iz zapora leta 2018, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policija je sporočila, da so člani mafije izsiljevali nekatera podjetja, ki so dobila javne razpise, kot tudi določene restavracije. Preiskovalci na skrajnem jugu italijanske celine se s tem primerom ukvarjajo že od leta 2011.

Akcija varnostnih organov sledi večdnevnim napovedim italijanske policije o okrepljenih dejavnostih proti mafijskim združbam, tako proti ‘Ndrangheti kot tudi proti sicilijanski mafiji Cosa Nostra.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen