(Zlata krsta, tajna služba in številna družina Trump) V New Yorku zadnje slovo od Trumpove prve žene Ivane

0

V cerkvi na Manhattnu je v sredo potekala žalna maša za pokojno Ivano Trump, prvo soprogo nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Na pogreb so poleg Trumpa prišli še njegova žena Melania, njun sin Barron ter trije otroci, ki jih je imel z Ivano – Donald mlajši, Ivanka in Eric. Na pogrebu je bila prisotna tudi tajna služba.

Donald Trump je povedal, da je imela Ivana čudovito življenje. “Žalosten dan, ampak hkrati tudi čas, da slavimo čudovito in prelepo življenje,” je sporočil na svojem družbenem omrežju Truth, preden so šli vsi skupaj k maši v katoliško cerkev na vzhodni strani Manhattna, nedaleč od prebivališča pokojnice.

Pot pozlačene krste iz cerkve proti pokopališču je spremljala tudi Tiffany Trump, hči, ki jo je Donald Trump imel z drugo ženo Marlo Maples. Prišli so tudi znani obrazi iz politike in medijev. Od Ivane Trump se je med drugim poslovil tudi dolgoletni prijatelj modni kreator Dennis Basso.

73-letna Ivana Trump je umrla prejšnji četrtek na svojem domu, ko je padla po stopnicah. Mrliški oglednik je njeno smrt razglasil za nesrečo.

Z Donaldom Trumpom sta bila poročena med letoma 1977 in 1992. Pokojnica je v 80. letih prejšnjega stoletja pomagala voditi njegov poslovni imperij, njuna ločitev pa je bila zelo odmevna.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen