Putin spet grozi: Moskva bo napadla nove tarče v primeru dobave raket dolgega dosega Ukrajini

0

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes posvaril, da bo Moskva napadla nove cilje, če bo Zahod Ukrajini dobavil rakete dolgega dosega. Dodal je, da je cilj sedanje dobave orožja podaljšanje konflikta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Če bo Kijev dobil rakete dolgega dosega, “bomo sprejeli ustrezne sklepe in z našim orožjem udarili po ciljih, ki jih še nismo,” je dejal Putin, kot je razvidno iz odlomkov intervjuja, ki ga bo drevi predvajal ruski televizijski kanal Rossija-1. Pri tem ni opredelil območja, s katerega bi se Moskva odzvala, niti ni navedel, katere tarče bi lahko napadli.

Dodal je, da ima Zahod z dobavo orožja Ukrajini samo en cilj, in sicer čim dlje podaljšati oboroženi spopad.

Vlada ameriškega predsednika Joeja Bidna je prejšnji teden odločila, da bo Ukrajini, ki se sooča z okrepljeno agresijo ruskih sil na vzhodu države, poslala napredne raketne sisteme, vključno z raketnim sistemom srednjega dosega himars, ki lahko hkrati izstreli več natančno vodenih raket in imajo doseg okrog 70 kilometrov.

Vendar je Biden v ponedeljek dejal, da ZDA v Ukrajino ne bodo pošiljale raketnih sistemov dolgega dosega, ki bi lahko zadevali cilje v Rusiji, čeprav je Kijev večkrat zaprosil za takšno orožje.

Putin je dejal, da ameriško orožje, dobavljeno Kijevu, za zdaj ni “nič novega”, in dodal, da ukrajinske sile že imajo podobne sovjetske ali ruske sisteme.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen