[Od sendviča do kakšne farme?] Darij Krajčič kot poslanec LMŠ kradel sendviče, sedaj bo državni sekretar na kmetijskem ministrstvu!?

1

Vlada je danes s položaja direktorja agencije za civilno letalstvo razrešila Roka Marolta in za v. d. direktorja imenovala Andrejo Kikec Trajković. Hkrati je Marolta, ki je od četrtka v DUTB, imenovala za v. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za finance. Državni sekretar na kmetijskem ministrstvu je nekdanji poslanec Darij Krajčič.

Vlada je Marolta s položaja direktorja Javne agencije za civilno letalstvo RS razrešila s 5. junijem, Kikec Trajkovićevo pa za vršilko dolžnosti direktorja imenovala s 6. junijem. Imenovana je za čas do imenovanja novega direktorja po izvedenem natečajnem postopku, a za največ šestih mesecev. Kikec Trajkovićeva je bila od leta 2012 na agenciji za civilno letalstvo zaposlena kot vodja sektorja za navigacijske službe zračnega prometa, so po dopisni seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada je hkrati Marolta s 6. junijem imenovala za v. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za finance, in sicer do imenovanja novega generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 5. decembra 2022.

Marolt – ki ga je vlada na prvi seji v sredo z 2. junijem do konca leta skupaj z Žigo Debeljakom, Mihom Resmanom, Diano Milivojević imenovala za neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) – je diplomirani ekonomist in specialist menedžmenta. Zadnja leta je bil direktor agencije za civilno letalstvo, pred tem je bil dlje časa v nekdanjem letalskem prevozniku Adria Airways, kjer je prehodil pot od dispečerja do direktorja sektorja operative. Na čelo agencije za civilno letalstvo je prišel leta 2014, najprej kot v. d direktorja, leta 2015 pa je dobil polni mandat.

Vlada je danes poleg tega na predlog ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko za državnega sekretarja na ministrstvu imenovala Darija Krajčiča.

Krajčič je univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva, z magisterijem in doktoratom s področja gozdarstva na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Pred imenovanjem v državnega sekretarja je bil vodja Območne enote Nazarje Zavoda za gozdove Slovenije, navaja vladni urad za komuniciranje.

Krajčič je bil v minulem mandatu izvoljen za poslanca LMŠ, a je marca 2020 odstopil po tistem, ko je iz trgovine blizu DZ odnesel sendvič, ne da bi ga plačal. Po kraji sendviča je odšel med sejo odbora DZ za kmetijstvo, katerega član je bil. Takoj po razpravi se je sicer v trgovino vrnil in sendvič plačal.

O svoji potezi, s katero naj bi želel preveriti popolnost oz. nepopolnost nadzora kupcev v trgovini, je nato spregovoril tudi sam na seji odbora, na kateri je tekla beseda o nadzoru neoporečnosti v mesni prehranjevalni verigi. Pozneje je dejanje obžaloval, a vztrajal, da nikoli ni imel namena odtujiti sendviča, zato je tudi razmišljal o umiku odstopne izjave. A pričakovanja LMŠ so bila jasna, po Krajčičevi oceni sicer prestroga. Prvak LMŠ Marjan Šarec je tedaj ob Krajčičevem kolebanju o odstopu med drugim ocenil, da bo težko deloval kot član LMŠ.

Število komentarjev: 1
  1. Micka Kovačeva pravi

    Pozabljate, da NITI EDEN od prejšnje garniture ni zmogel toliko poštenja, kot ta gospod. Pa so imeli mnogo večje tatvine od sendviča

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen