Dunajski filharmoniki po dveh letih pred dvorcem Schönbrunn spet s tradicionalnim Koncertom poletne noči

0

Po dveh letih Dunajski filharmoniki v razkošen baročni park pred dvorcem Schönbrunn ponovno vabijo širše občinstvo. Že tradicionalni Koncert poletne noči, ki je letos v znamenju Evrope, se bo odvil 16. junija 2022 ob 20.45.

Več kot dveletno čakanje na Koncert poletne noči Dunajskih filharmonikov v parku Schönbrunn je pri koncu. Že sredi junija se bodo Dunajčani in obiskovalci z vsega sveta lahko ponovno brezplačno in brez vstopnic udeležili enega najlepših klasičnih koncertov na prostem. Iz varnostnih razlogov je lokacija koncerta tokrat preseljena na veliki parter v spodnji del baročnega parka.

»V tem letu smo zasnovali evropski glasbeni program, s katerim želimo opomniti na pomen kulturne povezanosti Evrope, njeno raznolikost in glasbeno tradicijo. Prvič bo na koncertu dirigentsko palico vihtel latvijski maestro Andris Nelsons in kot solist prvič nastopil francoski čelist Gautier Capuçon,« je povedal predsednik Dunajskih filharmonikov Daniel Froschauer. »V dogovoru z dirigentom bomo premierno predstavili tako latvijskega sodobnega skladatelja Artursa Maskatsa kot tudi kompozicijo ukrajinskega skladatelja Mykole Lysenko, ki je odločilno vplival na glasbeno zgodovino v Ukrajini.«

Koncert poletne noči bo tudi letos mogoče spremljati preko televizijskih zaslonov v več kot 80 državah ali po spletu. Avstrijska nacionalna televizija ORF bo koncert na drugem programu predvajala 16. junija ob 21.20.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen