[Bobni prepotentnosti & spornih ravnanj vse bolj glasni] Po samovoljnem umiku soglasja MNZ za tožbe glede nezakonitih shodov tudi državno odvetništvo klecnilo in umaknilo tožbe!?

7

Državno odvetništvo je po samovoljnem umiku soglasja ministrstva za notranje zadeve glede tožb za nezakonite shode te umaknilo, so pojasnili za STA. Sodišče glavnih obravnav glede teh postopkov sicer še sploh ni začelo.

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je v četrtek sporočilo, da umika soglasje za tožbe, s katerimi je od domnevnih organizatorjev protestnih shodov terjalo povračilo stroškov policijskega varovanja. Državno odvetništvo je pred koncem lanskega leta v sodni postopek vložilo prvo takšno tožbo.

Danes je državno odvetništvo potrdilo, da tudi sami soglašajo z umikom tožb v konkretnih primerih, zato so takoj po prejemu soglasja notranjega ministrstva na sodišče vložili umik vseh treh takšnih tožb. Umik tožbe je procesno dejanje, ki ga določa zakon o državnem odvetništvu, zanj pa je potrebno soglasje zastopanega subjekta in državnega odvetnika. Umik tožbe je sicer mogoč vse do konca glavne obravnave, so dodali, vendar sodišče glavnih obravnav v teh postopkih sploh še ni začelo.

Časnik Dnevnik je pred tedni poročal, da je tudi samo državno odvetništvo večkrat opozorilo ministrstvo za notranje zadeve in policijo, da tožbe ne bodo uspešne in da Jaši Jenullu, zoper katerega so bile usmerjene tožbe, niti ni mogoče pripisati organizatorske vloge pri protestih. Na koncu je odvetništvo vendarle vložilo vse tri sodne zahtevke.

Tožbe zoper domnevne organizatorje protestov je državno odvetništvo vlagalo v imenu notranjega ministrstva, ko ga je še vodil nekdanji minister Aleš Hojs. Ko je ministrstvo prevzela Tatjana Bobnar, so bila soglasja zanje umaknjena.

Št. komentarjev: 7
 1. raft pravi

  Njen zobozdravnik ni vreden pol pi-zde materine.

  1. Viktorh pravi

   Kriv ni zobar, kriva je nemarna ženščina, ki ne poskrbi za sanacijo svojih zob

 2. linke pravi

  ta bobnarca in una ptujčanka od lmš-ja mirnik divjak lahko pozirata za naslovnico revije Moj konj.

  1. Re gornjemu pravi

   Primitivci, vi, ki sta v svojih vrstah vajeni imeti same ” lepotice” ( Jelka Godec, Mojca Špkrinjar, da ne naštevam naprej)

 3. linke pravi

  o je vreden ,sam pred tem je delal kot veterinar pri konjih

 4. dado pravi

  Kdo je ta moški z blond lasuljo???

 5. miha pravi

  Miss MNZ :))))))

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen