Vlada s ponedeljkom odpravlja vse epidemiološke omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih

0

Vlada s ponedeljkom odpravlja vse epidemiološke omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih. Pogoja PCT tako ne bo treba več dokazovati, sproščajo se omejitve delovnega časa gostinskih lokalov, odpirajo se nočni klubi, v storitvenih dejavnostih ne bodo več veljale omejitve dovoljenega števila ljudi.

Pogoj PCT in vse ostale omejitve na gospodarskem področju bodo tako povsem odpravljene, še naprej pa bo treba upoštevati splošna pravila uporabe zaščitnih mask, razkuževanja, medosebne razdalje in zračenja prostorov.

Vlada je pri rahljanju epidemičnih ukrepov sprejela uravnotežen pristop, s katerim še vedno varujemo zdravje najbolj rizičnih skupin ljudi, obenem pa se omogoča čimbolj normalno življenje ljudi, slovenskemu gospodarstvu pa poslovno okolje, v katerem bo lahko učinkovito delovalo, je v sporočilu za javnost po današnji seji vlade ocenil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Kot je zapisal, je vlada pri odločitvi o sprostitvi ukrepov upoštevala mnenje zdravstvene stroke in stanje epidemije. “Pozivom gospodarstva smo tako prišli nasproti v najvišji možno meri, kolikor je dopustila zdravstvena stroka,” je poudaril minister.

Počivalšek je sicer pozval k nadaljnji odgovornosti. “Gospodarstvo bo lahko le tako delovalo intenzivno in učinkovito, kot bodo zdravi zaposleni,” je dejal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen