Slovenski paviljon na Expu si je ogledalo že več kot 550.000 obiskovalcev

0

Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo v Dubaju si je doslej ogledalo več kot 550.000 obiskovalcev. Paviljon je gostil tudi več kot 150 različnih poslovno-promocijskih dogodkov. Teh se je udeležilo skoraj 300 slovenskih podjetij, od česar več kot 80 individualno in 210 v delegacijah.

Kot poudarjajo na javni agenciji Spirit Slovenija, ki je nosilka projekta, je do konca Expa še šest tednov, trenutno pa v paviljonu poteka deveti od 11 tematskih sklopov. Gre za tematski sklop prehrana in kmetijstvo.

Do konca svetovne razstave bo slovenski paviljon gostil še najmanj dva obiska regijskih delegacij (Pomurje in jugovzhodna Slovenija), delegacijo podjetij s področja turizma (Termalno-panonska regija) ter deset poslovnih delegacij. Največje zanimanje s strani podjetij je za udeležbo v delegacijah, ki se bodo zvrstile konec marca, ko bo na Expu osrednje investicijsko srečanje. Gre za projekt dubajske vlade oz. njihovega resornega ministrstva za gospodarstvo, katerega namen je zagotoviti okvir za globalno izmenjavo informacij o ključnih načelih s področja naložbene politike, strategije in prakse za trajnostni razvoj za doseganje pametne in vključujoče svetovne rasti.

Slovenija na razstavi Expo, ki bo trajala do konca marca, nastopa pod sloganom Slovenia – Green Smart Experience. Slovenija se s tem sloganom svetovni javnosti predstavlja kot trajnostna, sodobna in ustvarjalna ter v prihodnost usmerjena država, v kateri se prepletajo zeleno okolje, znanje, prebojne ideje in inovacije ter gospodarstvo z dodano vrednostjo. Namen udeležbe na Expu je umestitev Slovenije na svetovni zemljevid kot trajnostne ter hkrati visokotehnološke in inovacijske države, promocija slovenskega gospodarstva in Slovenije kot turistične destinacije ter povečanje prisotnosti slovenskih izdelkov in storitev tako na trgu Združenih arabskih emiratov kot na svetovnem trgu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen