(To so bili zmagoviti skoki) Slovenskim skakalcem zmaga na mešani ekipni tekmi v Willingenu

0

Slovenci Ema Klinec, Cene Prevc, Urša Bogataj in Anže Lanišek so zmagali na tekmi mešanih ekip svetovnega pokala v smučarskih skokih v Willingenu. Slovenci so v konkurenci devetih ekip zbrali 862,6 točke, 62,9 več od drugouvrščene Norveške in 83,1 od tretjeuvrščene Avstrije.

Ema Klinec je v prvi seriji četrte mešane tekme v zgodovini zimskih sezon ter prve na veliki skakalnici skočila 124,5 metra, Cene Prevc je pristal pri 133 metrih, Urša Bogataj pri 124,5, Anže Lanišek pa pri 141 metrih.

Ti skoki so slovenski ekipi prinesli 420,3 točke oziroma so Slovenci že po prvem delu vodili za več kot 40 točk pred tekmeci, med katerimi sta bila še najbližje Norveška in Nemčija.

V drugi seriji so Slovenci po vrsti skočili 125,5, 128,5, 131 in 139 metrov ter si že precej pred koncem praktično zagotovili zmago.

“S tekmo sem zadovoljna, skakala sem bolje kot zjutraj. Želim si, da bi skakalnico malo prespala, in upam, da mi jutri uspe narediti kakšen dober skok,” je po zmagi povedala Bogatajeva.

Glavni trener skakalk Zoran Zupančič je bil tudi zadovoljen. “Zelo smo veseli današnjega rezultata, sploh v obdobju pred olimpijskimi igrami. Vsak izmed štirih članov je naredil res lep skok, a zagotovo so še rezerve. Čakata nas še dve tekmi na tem prizorišču in potem kar nekaj živčnosti z vsemi temi testi. Upam, da na Kitajsko pridemo vsi zdravi in potem še tam pokažemo, kaj znamo,” je povedal.

Njegov kolega iz moške reprezentance Robert Hrgota pa je dodal: “Super, odlično, zmaga! Tako punci kot fanta so odskakali odlično. Predvsem pohvale Anžetu za dva zelo lepa skoka. Punci sta naredili razliko, fanta pa sta zdržala in nadaljevala v ritmu. Smo zelo veseli in se lahko veselimo jutrišnjega dne.”

V boju za preostali mesti na stopničkah so Norvežani Thea Minyan Bjoerseth, Halvor Egner Granerud, Silje Opseth in Marius Lindvik, ki je imel s 147,5 metra najdaljši skok tekme, obdržali mesto iz prve serije, na tretje mesto pa so s četrtega napredovali Avstrijci Eva Pinkelnig, Daniel Huber, Marita Kramer in Stefan Kraft, ki so na koncu za točko in desetinko prehiteli Nemčijo.

V pokalu narodov v moški konkurenci vodi Nemčija (3633 točk) pred Avstrijo (3404), Norveško (3114) in Slovenijo (3019), v ženski konkurenci pa so na vrhu Avstrija (1954), Slovenija (1945) in Nemčija (969).

V soboto bosta v Willingenu posamični tekmi, in sicer ženska ob 13.00 in moška ob 16.00, v nedeljo pa še zadnji preizkušnji pred olimpijskimi igrami v Pekingu – ženska se bo začela ob 10.00, moška pa ob 15.15. Kvalifikacije za posamične tekme niso potrebne, saj je v Nemčiji le 28 skakalk in 47 skakalcev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen