Danes pričakujejo pred preiskovalno komisijo DZ Roka Snežiča

0

Preiskovalna komisija DZ, ki ugotavlja domnevno pranje denarja v NKBM in domnevno nezakonito financiranje SDS, bo danes zaslišala več prič. Med drugim pričakujejo davčnega svetovalca Roka Snežiča, na sejo pa so vabljeni tudi njegova soproga Klavdija Snežič, nekdanji direktor Nove24TV Damjan Damjanovič in podjetnik Dražen Kuča.

Komisija je med drugim že zaslišala notranjega ministra Aleša Hojsa. Kot nekdanji direktor Nove24TV je zatrdil, da storitve, ki so jih Novi24TV plačevala madžarska podjetja, niso bile fiktivne. Nekdanji direktor Novih obzorij Božo Predalič je preiskavo označil kot navaden lov na čarovnice, nekdanji odgovorni urednik Nove24 Boris Tomašič pa zanikal financiranje SDS.

S parlamentarno preiskavo želijo poslanci ugotoviti dejansko stanje glede politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma vplivanja na domnevno pranje denarja v Novi kreditni banki Maribor (NKBM) s strani tujih državljanov in z njimi povezanih pravnih in fizičnih oseb.

Prav tako naj bi preiskava ugotovila politično odgovornost nosilcev javnih funkcij zaradi suma nezakonitega financiranja SDS in suma delovanja izdajateljev medijev v lasti te politične stranke in z njo povezanih fizičnih in pravnih oseb pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami leta 2018.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen