“President-elect”: Joe Biden zmagal še v Pensilvaniji in s tem osvojil predsedniški mandat

22

Demokratski kandidat Joseph Biden je glede na projekcije ameriških medijev zmagal tudi v zvezni državi Pensilvanija in tako v boju za predsedniški položaj premagal dosedanjega republikanskega predsednika Donalda Trumpa. Po projekcijah je prejel najmanj 284 elektorskih glasov in presegel prag 270, ki so potrebni za izvolitev.

Nekdanji ameriški podpredsednik je glede na posodobljene rezultate volitev v zvezni državi Pensilvanija osvojil 3.345.906 glasov, Trump pa 3.311.448. S tem ko je prednost povečal na nekaj manj kot 34.500 glasov, so ga ameriški mediji, vključno s tiskovno agencijo AP in televizijo CNN, razglasili za zmagovalca volitev v tej zvezni državi, ki prinaša 20 elektorskih glasov.

Po projekcijah CNN jih je tako skupaj osvojil 273, po projekcijah AP pa 284. Tako je presegel prag 270 elektorskih glasov, ki so potrebni za izvolitev.

Dosedanji predsednik Donald Trump iz vrst republikancev se bo moral tako s predsedniškega položaja posloviti že po enem mandatu.

Biden: Počaščen sem, da ste me izbrali za vodenje naše velike države

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden, ki so ga danes ameriški mediji razglasili za novega predsednika ZDA, je v prvem odzivu na Twitterju zapisal, da je počaščen, da so ga Američani izbrali za vodenje “naše velike države”. Obljubil je, da bo predsednik vseh Američanov.

“Amerika, počaščen sem, da si me izbrala za vodenje naše velike države,” je sporočil nekdanji ameriški podpredsednik.

“Delo, ki je pred nami, bo težko, vendar vam obljubljam, da bom predsednik vseh Američanov, ne glede na to, ali ste glasovali zame ali ne,” je poudaril. “Ohranil bom zaupanje, ki ste ga položili vame,” je še tvitnil.

Ameriški mediji so danes 77-letnega demokrata razglasili za zmagovalca ameriških predsedniških volitev, na katerih je premagal dosedanjega predsednika Donalda Trumpa. Glede na projekcije medijev je namreč zmagal tudi v zvezni državi Pensilvanija, s čimer si je zagotovil še 20 elektorskih glasov. Osvojil jih je najmanj 273, za zmago pa jih je potreboval 270.

Št. komentarjev: 22
 1. Pubec pravi

  In komu bo naš ” pametni” predsednik vlade zdaj čestital?Sramota!

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Ma kurac je on zmagal. Če je dobil 30 miljonov glasov je dobil velik. Tramp 100 miljonov. Razliko so zmetal stran. Tlele je imela svoje umazane kremplje cia zravn. V pondelk se bo tam začel dogajat na sodišč.
  zig
  boditevcvetju

 3. exodus pravi

  Biden je rezultat fake novic o Trumpu. To je enako kot je pri nas mandat dobil Šarec na podlagi parole samo z Janšo se ne bomo dogovarjali. Biden je slabič, ki ne more zmagat brez Trumpa.

  1. Re gornjemu pravi

   To pišeš gotovo po nareku, butl

 4. franjo pravi

  Tako je, vedno zmaga najboljši. Čestitke Biden!

 5. darko pravi

  Ni kaj, stari je žutega lepo odnesel ;))))

 6. bruh pravi

  uboga amerika, ni več to kar je bila…….itak za polovico američanov in večino , ki je šla na volišča, predstavnika globoke države in njegova nestrpna negroidka ne bosta nikoli njihovi pošteno izvoljeni predsednik in vice, ,ne glede kaj bodo fake news mejkerji cvilili in trobili….ajd—–

  1. Re gornjemu pravi

   Se ti smili Amerika, ker so si pač izbrali predsednika?Američanom se pa smilimo mi, ker imamo omejenega predsednika, ki se v diplomaciji obnaša kot slon v trgovini s porcelanom

   1. bruh pravi

    uff, tipičen komentar našega opranoglavega smrdečega levičarja, ki bere le rdečo mafijsko propagando in je prepričan , da je banda 571 nekaj “poštenega”, ” neodvisnega” in ne le seznam najbolj mafijsko/ideološko/politično pokornih smrdečih kućanovih ku rb…ajd

    1. bruh pravi

     in da smo si jasni, v USA je vsem drugače mislečim, konsevativnim, republikanskim, desnim volilvcem jasno isto glede recimo nytimes, wapost, cnn, abc itd….. le urbani opranoglavi smrdeči kastriranci, negoridi in sterilne ku rbe jim še slepo verjamejo, četudi nekateri od njih vedo, da gre le za dem. propagando in mafijsko/legalno roko dem stranke…ajd..

 7. bruh pravi

  jasno, je , da je “target” teh partijskih medijev očitno le tisti del urbane populacije ob oceanih, ki so mafijsko/ideološko/volilno disciplinirani volilvci smrdečih levičarskih mafijskih demokratov…….
  in to je dobro, pomeni, da se vedno polovico američanov pose rje na soroševe medije in jim popolnoma nič ne na zaupa……
  glavno, je , da je senat še vedno v pravih poštenih svobodoljubnih rokah ….čeprav so se negroidi , še enkrat več, izkazali, kot tisti del usa populacije, ki je demokratično najmanj zrel, neuk, neumen in zaostal….ajd,……. tudi to ni nič novega….(kot naši j partijsko uvoženi jugići) ..čeprav bodo prav negroidi zelo polarizirali usa družbo z njihovo značilno hinavsko nazadnjaško cvilečo raisistićno držo….ajd

 8. bruh pravi

  seveda čestitke latinoameričanom, ki se zavedajo pokvarjenosti, zločinske naravnanosti , mafijske drže in deloavanja urbanih demokratov in so večinsko volili kot pošteni, delavni belci in belke na podeželju izven velikih umazanih urbaih centrov…ajd….

 9. bruh pravi

  a b c, c n n in vsi drugi usa mafijsko levičarski mediji , so kot prvo novico pred 4 leti prikazovali cvileče, podivjane urb ane smrdeče steri lne kao progre sivne svi nje , ki niso mogle verjeti in preboleti , da je zmagal republi kanec …..danes seveda pa so prikazovali, te iste urb ane podi vjane steril ne smrdeče nestrpne leviča rske svi nje , ki pridno, disciplinirano cvililjo od veselja…….. ajd nič novega
  saj je ovde, tu zgoraj enako,…… naši rdeči pra sci in svi nje enako…prav tako našo bando 571…..ki jih lahko le smrdeči levičarski pra sci in svi nje imajo za kao novinarčke in ne navadne pisunče na plačilo…ajd..kot v resnici so…ajd…

 10. linke pravi

  po enem letu ga bodo zaradi opravilne nesposobnosti zamenjali njegovi , ter nastavili tisto podpredsednico ali kaj že je. bodo židovski multi kulti milijarderji še bolj naredili ameriko po svojem okusu. shalom

 11. sinclair pravi

  Tale bidnova “zmaga” ima isti pedigre kot Moškričeva vila. Zapomnite si imena tistih, ki bodo čestital lopovu za ukradeno. Janez je čestital točno ob pravem času. Očitno je vedel za potek dogodkov. Zato čestitke tudi Janezu.
  Sicer je po svoje to dobro, ker le tako se bodo pokazali prava imena globoke države na čistem. Ni jim pomoči so le zlobna in neumna svojad.

  1. Re gornjemu pravi

   Ha,ha čestitke zakaj? Za sramoto, ki jo je naredil državi? Tebi je klet v Trstenjakovi že stopila v glavo

 12. Re gornjemu pravi

  Ha,ha čestitke zakaj? Za sramoto, ki jo je naredil državi? Tebi je klet v Trstenjakovi že stopila v glavo

 13. haapy yack pravi

  hoj
  Trump še ni rekel zadnje besede. Trump je dobro naštudiral, The Art of War By Sun Tzu. Umetnost vojne.
  zig
  boditevcvetju

 14. sinclair pravi
 15. Narim pravi

  Dokler ne potrdi maršal twito še ni zmagal.

 16. Re gornjemu pravi

  On se ima bolj za generalisimusa, kot maršala, drugače pa imaš prav! Samo njegovo potrditev še čaka

 17. haapy yack pravi

  hoj
  Biden in njegov demokrat so prevaranti. Čedalj več je posnetkov kako mečejo v koš glasovnice za Trumpa.
  Vprašaje? To počnejo namerno, da bi povzročil državljansko vojno in uničenje ZDA in s tem preostalega sveta.?
  Al so sam trapast? To ve sam Satan, njihovo božanstvo.
  zig
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen