New Yorker odpustil novinarja Jeffreya Toobina, ker se je samozadovoljeval kar med sestankom na Zoomu

1

Ameriška revija New Yorker je odpustila zvezdniškega novinarja, ker se je samozadovoljeval med sestankom prek videokonference. 60-letni Jeffrey Toobin, ki je tudi analitik za ameriško televizijsko mrežo CNN, je v tvitu potrdil, da je bil odpuščen, poročajo tuje tiskovne agencije.

Novinarja so pri samozadovoljevanju zasačili oktobra med sestankom s kolegi, ki je potekal preko Zooma. Po sestanku so ga sprva suspendirali. Toobin je v odzivu dejal, da je mislil, da ima med sestankom izklopljeno kamero.

O novinarjevem spodrsljaju je poročal spletni portal Vice News, ki se je skliceval na neimenovana udeleženca sestanka preko Zooma. Toobin je za portal dejal, da je naredil “sramotno neumno napako” ter se opravičil svoji družini, prijateljem in kolegom.

Podjetje Conde Nast, ki ima v lasti revijo, je kasneje obvestilo zaposlene, da so Toobina odpustili. “Vsem zagotavljamo, da zadeve, povezane z delom, jemljemo resno,” so zapisali.

Novinar, ki je za New Yorker delal od leta 1983, je na družbenem omrežju Twitter potrdil, da je bil odpuščen. “Vedno bom imel rad New Yorker, pogrešal bom kolege, bral vas bom,” je še zapisal.

Število komentarjev: 1
 1. haapy yack pravi

  hoj
  V opisu del in nalog ni imel metanja na ročico v prostem času. Ne moreš kar tako kršit pogodbe o delu.
  Metanje na ročico je tako delo na črno.
  zig
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen