V sredo 77 okužb z novim koronavirusom, na intenzivni negi 5 bolnikov

0

V Sloveniji so v sredo na novi koronavirus testirali 2489 ljudi, okužbo pa so potrdili pri 77. Umrl ni nihče od bolnikov s covidom-19. Bolnišnično zdravljenje jih je potrebovalo 26, od tega jih je bilo v intenzivni negi pet. Dva so iz bolnišnice odpustili, je vlada objavila na Twitterju.

Na račun enega lažno pozitivnega testa so na ministrstvu za zdravje popravili tudi podatek o potrjenih okuženih v torek. Tako je bilo v torek potrjenih 78 okužb. Popravili so tudi podatek o potrjenih okuženih za ponedeljek, pripisali so namreč še en primer, ki je bil sicer potrjen na Hrvaškem, a se je prebivalec Slovenije odločil, da bo karanteno in zdravljenje preživel v Sloveniji. Trenutno je tako v Sloveniji aktivno okuženih 633 oseb, kažejo podatki spletne strani Sledilnik.org.

Če se je še v sredo v bolnišnicah zdravilo 33 bolnikov z novim koronavirusom, so jih v četrtek v bolnišnicah zdravili 26, od tega jih je bilo pet na respiratorju. Poleg tega so v UKC Maribor imeli nameščenih tudi šest oskrbovancev doma starejših, ki so bili na testu pozitivni na okužbo, a nimajo simptomov bolezni in so jih v bolnišnico premestili, da so jih umaknili iz domskega okolja, so še pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Daleč največ okužb so v sredo potrdili v Ljubljani (18) in Mariboru (10). Po tri okužbe so potrdili v občinah Velenje in Hoče-Slivnica, po dve pa v Kranju, Domžalah, Slovenski Bistrici, Braslovčah, Vojniku, Vuzenici, Idriji, Jesenicah, Sodražici in Poljčanah. V še 23 občinah so potrdili še po eno novo okužbo z novim koronavirusom.

Po starostnih skupinah je največ okuženih še naprej med odraslimi delovno aktivnimi: 17 okužb je bilo v sredo potrjenih v starostni skupini 35-44, 16 v starostni skupini 25-34, še 13 pa v starostni skupini 45-54. Devet okužb je bilo potrjenih med otroki, starimi od pet do 14 let, osem v starostni skupini 15-24, pet pa med starejšimi v starostni skupini 75-84. Štiri okužbe so bile potrjene osebam v starostni skupini 65-74, še po dve okužbi pa osebam v starostni skupini 55-64 in pri starejših od 85, kažejo podatki Sledilnika.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen