Mariborska vstopna točka za odvzem brisov odraslim poslej v Novi vasi, vzpostavljen tudi “drive in” sistem

0

Mariborska vstopna točka za obravnavo in odvzem brisov pri odraslih bolnikih s sumom na okužbo z novim koronavirusom se je na začetku tega tedna preselila s Tezna v Novo vas. Tam omogočajo tudi odvzem brisa kar iz avtomobila.

Kot so sporočili iz mariborskega zdravstvenega doma, so na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71 namestili štiri bivalnike. “Lokacija je bila izbrana kot najbolj ustrezna, saj se ob njej nahaja Zdravstvena postaja Nova vas z vso potrebno zdravstveno infrastrukturo. V tej enoti deluje večje število zdravstvenih delavcev, ki zagotavljajo zdravstveno in zobozdravstveno oskrbo odraslih in otrok, na lokaciji se nahaja tudi laboratorij za odvzem krvi,” so navedli.

Ob tem je organiziran tudi tako imenovani “drive in” sistem za odrasle in šolarje, ki omogoča hiter odvzem brisa brez pregleda in zapuščanja osebnega vozila, s čimer želijo še dodatno preprečevati možnost kontakta in prenosa okužbe.

Točka je namenjena bolnikom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom in živijo na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta in Slovenske Bistrice.

“Ponovno poudarjamo, naj bolnik, ki sumi na okužbo s koronavirusom, najprej pokliče osebnega zdravnika, ne prihaja v ambulanto in doma počaka na nadaljnja navodila. V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko bolniki pokličejo ambulanto za splošno nujno medicinsko pomoč na številko 02 333 18 09,” poudarjajo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor.

Brise odraslim so doslej odvzemali na lokaciji Zdravstvene postaje Tezno, kjer pa bo še naprej delovala vstopna točka za pediatrijo, zobozdravstvo in ginekologijo.

Za selitev vstopne točke za odrasle so se odločili, ker želijo tako zagotoviti boljše pogoje za delo in omogočiti odvzem večjega števila brisov brez čakalne dobe.

Na mariborski vstopni točki so do 18. septembra testirali nekaj več kot 13.000 ljudi, od teh je bilo 359 oseb pozitivnih na covid-19.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen