V ZD Celje določen en vhod za večino vstopov, pred urgentnim centrom postavljeni kontejnerji

0

V ZD Celje so za obiskovalce od danes določili vhod z zadnjega parkirišča, da bi prispevali k učinkovitejšemu boju zoper širjenje novega koronavirusa. Le za tiste, ki so namenjeni k pulmologu ali v otroški dispanzer, ostajata odprta dosedanja vhoda. Pred urgentnim centrom pa so postavljeni kontejnerji za obravnavo bolnikov s sumom na okužbo.

Pred celjskim urgentnim centrom so kot vstopna točka postavljeni trije modri kontejnerji z rumenimi napisi, v katerih od nedelje zjutraj poteka obravnava bolnikov, ki jih v bolnišnico napotijo na testiranje zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom.

V Zdravstvenem domu (ZD) Celje pa je za vse obiskovalce, razen za tiste, ki so namenjeni k pulmologu ali v otroški dispanzer, od danes urejen samo vhod z zadnjega parkirišče pri dvigalu. Tam bo zdravstveno osebje obiskovalce že pred vstopom povprašalo o namenu obiska in jih seznanilo s postopki in pravili, ki zaradi pojava koronavirusa veljajo v vseh zdravstvenih ustanovah po državi, je zapisano na spletni strani ZD Celje.

Ob tem ponovno poudarjajo, da naj bolniki, če imajo znake okužbe, kot so slabo počutje, kašelj, povišana telesna temperatura in oteženo dihanje ter potrebujejo nasvet zdravnika, najprej pokličejo na telefonske številke, objavljene na spletni strani ZD, kjer bodo dobili navodila za ukrepanje. V primeru težkega dihanja ali življenjsko ogrožujočega stanja pa je treba poklicati na številko 112.

Če so bolniki v zadnjih 14 dneh pred pojavom znakov bolezni bili v stiku z bolnikom, ki je imel sum ali potrjeno okužbo z novim koronavirusom, pa naj o tem takoj obvestijo osebje na telefonski številki 03 5 434 200 in 03 5 434 000, kjer bodo dobili nadaljnja navodila, navajajo pri ZD Celje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen