Okuženi s koronavirusom doma iz osrednje Slovenije kršil karanteno in odšel na vikend v Piran ter na koncu pristal na izolski urgenci

2

V Zdravstvenem domu Lucija so dopoldne prejeli klic na pomoč od moškega, ki je bil na testu pozitiven na novi koronavirus in je morda kršil karanteno z odhodom na vikend v piransko občino, poročajo Primorske novice. Zaradi poslabšanja zdravja so ga morali z vikenda z rešilcem odpeljati na izolsko urgenco, od tam pa infekcijsko kliniko v Ljubljani.

PREBERITE ŠE TO: V Sloveniji s koronavirusom okuženih že čez 800 ljudi, smrtnih žrtev skupaj 15

Moški je bil že pred dnevi na testiranju, kjer so mu potrdili okužbo z novim koronavirusom, kar je priznal tudi reševalcem, kot tudi, da so ga na testiranju ob izvidu podučili, da mora v karanteno na svojem domu – v samoizolacijo, na svoji spletni strani poroča časnik.

Po neuradnih informacijah Primorskih novic naj bi imel moški bivališče v enem od krajev v osrednji Sloveniji, v piranski občini pa vikend. Vendar pa naj bi si stalno bivališče zakonski par razdelil, tako da je eden prijavljen v osrednji Sloveniji, drugi pa v piranski občini. Ker so v lucijskem zdravstvenem domu posumili, da bi lahko šlo za kršenje karantene, so poslali tudi prijavo policiji.

Po moškega so na njegov vikend poslali reševalce, saj se mu je stanje tako poslabšalo, da je moral na pomoč poklicati v zdravstveni dom. Tam so izvedeli, da ima moški s testom potrjeno okužbo in da težko diha. Ponj je prišla posebej opremljena ekipa reševalcev za primer okužbe s posebnim reševalnim vozilom in takoj obvestila urgenco v izolski bolnišnici, da prihajajo z okuženim pacientom v težkem stanju.

Kot je za Primorske novice povedal predstojnik izolske urgence Peter Golob, so moškega sprejeli v izolirnici in takoj priklopili na prenosni respirator. Strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger je za časnik dodal, da so takoj obvestili infekcijsko kliniko v Ljubljani. Tja so nato okuženega moškega, priklopljenega na respirator, odpeljali s posebej za to opremljeno ekipo v posebej za to predvidenem rešilcu.

Št. komentarjev: 2
  1. gabriel pravi

    Še en ki je podcenjeval to bolezen… vseeno upam da pride k sebi!

  2. alojz pravi

    Pacientov v času korone kolikor hočeš…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen