Maribor: S koronavirusom okuženi 32-letnik ravnal po protokolu

1

V Mariboru je prvi primer novega koronavirusa, ki so ga zabeležili v četrtek popoldne, potekal po protokolu, danes poroča časnik Večer. Po njihovih informacijah gre za 32 let starega moškega, ki prišel na mariborsko vstopno točko kmalu zatem, ko je bila odprta.

Za razliko od prvega primera okuženega z novim koronavirusom v Sloveniji naj bi okuženi v Mariboru spoštoval predvideni protokol in je poklical osebnega zdravnika, ki ga je napotil na vstopno točko. Tam so mu vzeli bris, nato pa so ga sprejeli v bolnišnici, kjer je zdaj v izolaciji, piše Večer.

Poleg njega so v Sloveniji okuženi še trije moški, ki so potovali po Maroku in so se vrnili v Slovenijo prek Italije, ter še moški in ženska, ki sta potovala po Italiji.

Epidemiologi bodo poskusili poiskati in se pogovoriti z vsemi, ki so bili v tesnejših stikih z okuženimi Slovenci.

Ministri EU za zdravje pa se bodo zaradi širjenja novega koronavirusa danes v Bruslju sestali na drugem izrednem zasedanju v manj kot mesecu dni. Med ključnimi cilji je okrepiti usklajevanje, zlasti izmenjavo informacij, ter zagotoviti ustrezno oskrbo z zdravili. Evropa je na tem področju ranljiva, saj je večina proizvodnje zunaj EU. (sta/ured)

Število komentarjev: 1
  1. Maya pravi

    Več kot 80 procentov surovin za zdravila se izdela na Kitajskem Vprašanje je koliko smo mi odvisni, za zdravila in njih izdelavo od kitajske npr Krka In Lek

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen