Šef kabineta obrambnega ministra ZDA zapušča svoj položaj, kar pa ni povezano z dogodki povezanimi z Iranom

0

Šef kabineta obrambnega ministra ZDA Marka Esperja, ki je bil na tem položaju že pod vršilcem dolžnosti obrambnega ministra ZDA Patom Shanahanom, se bo konec meseca poslovil od položaja. Eric Chewning naj bi se za odhod odločil iz osebnih razlogov, ki niso povezani z zaostrovanjem politike do Irana.

Uradni razlog za odhod je, da potrebuje več časa za družino in se namerava zaposliti v bolj donosnem zasebnem sektorju. V zadnjih tednih je sicer odhod napovedalo več višjih uradnikov Pentagona.

Med njimi so pomočnik obrambnega ministra za Azijo in Pacifik Randy Schriver, namestnica šefa za obveščevalne zadeve Pentagona Kari Bingen, šef za kadrovske zadeve in pripravljenost Jimmy Stewart ter direktor Agencije za napredne obrambne raziskovalne projekte (DARPA) Steven Walker. Vsi so navedli, da potrebujejo več časa za svoje družine.

Veterana iraške vojne Chewninga bo nasledila direktorica osebja republikanske manjšine v odboru za oborožene sile predstavniškega doma kongresa Jen Stewart. Pred kongresno službo je delala za takratnega načelnika štaba združenih poveljstev oboroženih sil ZDA generala Josepha Dunforda. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen