Žičnice na Areškem Pohorju 18. marca še devetič na dražbo

0

Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski je za 18. marec razpisal še deveto dražbo za prodajo žičniških naprav na Areškem Pohorju. Tokrat bo stečajno premoženje s soglasjem mariborskega sodišča in DUTB na javni dražbi z zviševanjem cene ponudil po izklicni ceni 1,5 milijona evrov.

Ali bo do dražbe tokrat le prišlo, bo znano že dan prej, saj morajo zainteresirani dražitelji najpozneje do 17. marca na račun stečajnega dolžnika plačati varščino v višini 150.000 evrov.

Žičnice na areškem delu Pohorja, s katerimi zdaj upravlja Marprom, so doslej skušali prodati že osemkrat, nazadnje je bila dražba neuspešna tudi po izklicni ceni dobra dva milijona evrov.

Ponujeno premoženje sicer vključuje obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnico Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekte in vso opremo za zasneževanje. Z njimi zdaj upravlja mariborsko javno podjetje, preko katerega je mariborska občina po propadu športnega centra zagotovila nadaljevanje smučarskega turizma na Pohorju.

Gre še za zadnje večje premoženje propadlega podjetja, potem ko je Dubrovski septembra lani uspel prodati žičniške naprave na mariborskem delu Pohorja. Prvič je naprave ponujal za 11,4 milijona evrov. Dubrovski je že večkrat povedal, da interes za prevzem je, vendar bo moral prihodnji lastnik ob kupnini vsaj še enako vsoto nameniti za dodatna vlaganja.

Ob prodaji omenjenih smučišč do konca stečajnega postopka čaka še rešitev zadev okoli zahteve do mariborske občine za plačilo odkupne vrednosti gondole in žičniških naprav na Mariborskem Pohorju, ki jih je prek Marproma po stečaju družbe prevzela v upravljanje. Mariborsko sodišče je junija odločilo, da je občina dolžna plačati 13,2 milijona evrov nadomestila, a je občini uspelo s pritožbo na višjem sodišču, zdaj pa poteka nov poskus mediacije. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen