Ugrabljeno deklico našli, pedofil na begu

0

V Srbiji so danes našli 12-letno deklico, ki jo je pred več kot tednom dni domnevno ugrabil večkrat obsojeni pedofil, poročajo srbski mediji. Deklica se počuti dobro, njen domnevni ugrabitelj Ninoslav Jovanović pa je na begu. Po neuradnih informacijah je oborožen z nožem in naj bi poskušal pobegniti v Bolgarijo.

Moniko Karimanović so našli v vasi Pasjača, iz katere prihaja mati domnevnega ugrabitelja. Našli so jo v zapuščeni počitniški hišici, od koder so jo prepeljali v bolnišnico v Nišu. Takoj se je javila svoji materi.

“Monika je dobro. Pretresena je, slišala sem njen glas. Bila je objokana in rekla je, da je lačna,” je po poročanju srbskih medijev povedala njena mati.

V Srbiji so pogrešano deklico iskali več kot teden dni, samo danes je v iskanju sodelovalo več kot 800 ljudi.

12-letna Monika iz Knjaževca vzhodno od Niša je izginila 20. decembra zjutraj, ko je bila na poti v šolo. Od takrat je izginila sled tudi za večkrat obsojenim pedofilom Ninoslavom Jovanovićem, ki je v Srbiji znan tudi kot Malčanski brivec, ker je svojim žrtvam običajno obril lase ali jih ostrigel.

Jovanović iz vasi Malča je bil zaradi posilstva dekleta in deklice prvič obsojen leta 1996 na deset let zapora, a so ga po devetih letih predčasno izpustili iz zapora. Kmalu po prihodu na prostost je ugrabil in posilil še eno deklico, ena pa mu je po ugrabitvi pobegnila. Leta 2006 je bil obsojen na 15 let zapora, a so ga januarja lani po 12 letih predčasno izpustili. Zatem je bil zaradi nadlegovanja žensk za zapahi še pet mesecev, a je kazen pred meseci odslužil. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen