Sweet Child O’ Mine prvi video iz 80. let z milijardo ogledov

0

Uspešnica skupine Guns N’ Roses iz leta 1987 Sweet Child O’ Mine je na YouTubeu presegla milijardo ogledov. S tem je po pisanju britanskega BBC postala prvi videospot iz 80. let, ki je dosegel to magično številko. Skladbo iz prvega albuma skupine Appetite for Destruction si je letos dnevno ogledalo skoraj 600.000 ljudi.

Podoben uspeh kot Sweet Child O’ Mine je dosegla tudi uspešnica skupine November Rain iz leta 1992. Ta velja za edini videospot iz 90. let z več kot milijardo ogledov. Obenem imajo Guns N’ Roses na Youtubeu kar 6,7 milijona sledilcev, njihov debitantski album Appetite for Destruction pa s 30 milijoni prodanih izvodov še vedno velja za najbolje prodajani ameriški debitantski album vseh časov.

Med najbolj gledanimi videospoti iz 80. let omenjeni uspešnici Guns N’ Roses sledijo pesem skupine A-ha Take On Me z 944 milijoni ogledov, skladba pevke Cyndi Lauper Girls Just Want To Have Fun, ki se lahko pohvali z 786 milijonov ogledov, in uspešnica skupine The Police Every Breath You Take s 700 milijoni ogledov, še piše BBC.

Ob tem velja spomniti še na skladbo skupine Queen Bohemian Rhapsody iz leta 1975, ki si je na YouTubeu prislužila naziv najstarejšega videa za skladbo, ustvarjenega pred letom 1990, ki je dosegel milijardo ogledov.

Skupina Guns N’ Roses je bila ena najbolj priljubljenih rock skupin 80. in 90. let minulega stoletja. Rockerji so z omenjenim prvim albumom doživeli takojšen uspeh, zelo uspešna pa sta bila tudi njihova albuma Use Your Illusion I in Use Your Illusion II, s katerih so uspešnice Don’t Cry’, November Rain in You Could Be Mine.

Guns N’ Roses so zaznamovale številne afere z zlorabami substanc ter notranji spori in menjave v zasedbi. Leta 2008 je skupina izdala zadnji album Chinese Democracy, ki pa ni dosegel uspeha prejšnjih petih albumov. Guns N’ Roses so se ponovno združili leta 2016 za turnejo poimenovano Not in This Lifetime. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen