Popoln prometni kolaps na območju Splita

0

Slabo vreme, ki je pregnalo ljudi s plaž, kot tudi na stotine ljudi, ki prihajajo na glasbeni festival Ultra, so danes povzročili popoln prometni kolaps v Splitu, poročajo splitski mediji. Do Splita je praktično nemogoče priti z vozilom, kolone so na širšem območju Splita, od Trogirja do Makarske, piše Slobodna Dalmacija.

Največja gneča na cestah v obe smeri je na območju med Trogirjem in Omišem, ki sta oddaljena več kot 50 kilometrov. Kolona je na cestninski postaji v Dugopolju pri Splitu. Vozniki nemočno tičijo na cestah, taksisti poročajo, da je skoraj nemogoče priti do splitskega letališča Resnik ali v trajektno pristanišče, poroča splitski časnik na svoji spletni strani.

Dodaja, da je cestni promet posebej gost med letališčem in mestom, kar pomeni, da veliko gostov prihaja z letali.

Za pot, za katero je ponavadi potrebnih deset minut, sem porabil več kot uro, je povedal nek splitski taksist, ki se je namenil po goste s trajekta. V gneči se ne premikajo niti avtobusi mestnega prometa, v katerih mrgoli turistov, še navaja časnik.

V pristanišču je neznosna gneča, kolona vozil se praktično ne premika. Vsi so nervozni, hupajo …, piše novičarski portal index.hr. Poleg dežja in številnih turistov, ki se zaradi festivala Ultra, ki se bo začel v petek, valijo v mesto, so k splošnemu prometnemu kaosu prispevala tudi dela na cesti v pristanišču, ocenjuje.

Slobodna Dalmacija vsem svetuje, naj bodo potrpežljivi in naj se ne odpravijo na ceste, če ni nujno, saj na območju Splita ni pravih obvoznic.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen