Na razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana sedem prijav, na razgovor svet zavoda povabil pet kandidatov

0

Razpisna komisija sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je v zakonsko določenem roku prejela sedem prijav na razpis za mesto generalnega direktorja. Svet zavoda bo v četrtek opravil razgovore s petimi kandidati, ki izpolnjujejo formalne pogoje, in predvidoma še istega dne odločil o izboru, so sporočili iz ljubljanskega UKC.

Nekatere od kandidatov so še pozvali, da do razgovora dostavijo manjkajoča dokazila. Razpisna komisija pa ocenjuje, da so prijave kakovostne, saj se je na razpis prijavilo tudi več kandidatov z izkušnjami z vodenjem javnih zdravstvenih zavodov.

Člani sveta zavoda bodo s kandidati razgovor opravili v četrtek, nato bo predvidoma ob 18. uri izjavo za medije dal predsednik sveta zavoda Jože Golobič.

K odločitvi sveta zavoda glede imenovanje generalnega direktorja mora soglasje podati še minister za zdravje Aleš Šabeder, sicer nekdanji generalni direktor UKC Ljubljana. Ravno zaradi njegovega odhoda na čelo zdravstvenega resorja največja zdravstvena ustanova išče novo vodstvo s polnim mandatom.

Kot v. d. generalnega direktorja zavod od začetka aprila vodi Teodor Žepič, ki je lani prevzel poslovno vodenje pediatrične klinike. Po poročanju POP TV se Žepič ni prijavil na razpis.

Po do zdaj znanih informacijah sta se na razpis prijavila nekdanja predsednica zdravniške zbornice Gordana Kalan Živčec in nekdanji župan občine Dobrepolje Janez Pavlin. Po informacijah POP TV pa so med kandidati še direktor Splošne bolnišnice Jesenice Janez Poklukar, sekretar v generalnem sekretariatu vlade Mihael Babič, informatik iz Kamnika ter eden od tehničnega osebja UKC. Med prijavljenimi je tudi magistrica managementa in ekonomike v zdravstvenem varstvu Simona Zupančič, ki je danes to potrdila STA, ne pa nekdanja ravnateljica Erudio zasebne gimnazije Simona Zupančič, kot je navajal POP TV.

Mandat traja štiri leta, generalni direktor pa je po poteku mandatne dobe lahko znova imenovan na ta položaj.

Pretekle izkušnje sicer kažejo, da vodenje UKC Ljubljana ni lahka naloga. Generalni direktorji so se menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen