Ameriški predsednik se ne bo več ukvarjal z britanskim veleposlanikom v ZDA

0

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek tvitnil, da se ne bo več ukvarjal z britanskim veleposlanikom v ZDA, ki je bil v depešah kritičen do Trumpove vlade. Mimogrede je tvitnil tudi kritiko britanske premierke Therese May zaradi njenih postopkov okrog brexita, češ da ga ni poslušala, kaj naj naredi.

“Bil sem zelo kritičen do tega, kako sta Velika Britanija in premierka Theresa May ravnali okrog brexita. Kakšno godljo je ustvarila skupaj z njenimi predstavniki. Povedal sem ji, kako naj to naredi, ampak se je odločila za drugo pot,” je tvitnil Trump.

Glede britanskega veleposlanika v ZDA Kima Darrocha pa je tvitnil, da ga ne pozna, ampak ve, da ga v ZDA ne marajo oziroma o njem nimajo dobrega mnenja.

“Z njim se ne bomo več ukvarjali. Dobra novica za čudovito Združeno kraljestvo pa je, da bo kmalu imelo novega premierja. Čeprav sem užival v veličastnem državniškem obisku prejšnji mesec, pa je name najboljši vtis naredila kraljica,” je tvitnil Trump.

Britanski tabloid Daily Mail je v nedeljo objavil več Darrochovih depeš, v katerih veleposlanik Trumpovo vlado opisuje kot popolno katastrofo in meni, da ne bo nikoli postala bolj normalna. Trump je užaljen in se znaša nad Thereso May, ki je v Belo hišo sporočila le, da je objava zaupnih informacij, ki jih London obžaluje, nedopustna. Za vsebino depeš pa opravičila ni bilo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen