Na otoku Pag zaradi požara evakuirali 10.000 ljudi

0

V borovem gozdu ob najbolj znani plaži na hrvaškem otoku Pag je okrog 1. ure ponoči izbruhnil požar. Zaradi velikega požara so morali evakuirati približno 10.000 ljudi, ki so se zabavali v številnih klubih na plaži Zrće. Požar gasi več kot 60 gasilcev, ki jim pomaga tudi gasilsko letalo.

Požar se je razširil do ceste med krajema Pag in Novalja, prekinjen je promet na cesti Novalja-Kolan, so potrdili v liško-senjski policijski upravi. Tiskovna predstavnica policije Maja Brozičević je izjavila, da pričakujejo, da bodo požar kljub močni burji kmalu pogasili.

Kot je pojasnila, so v zgodnjih jutranjih urah gasilcem na tleh pomagala tri gasilska letala, po 8. uri pa je požar gasilo samo še eno letalo. Potrdila je, da so evakuirali 10.000 udeležencev festivala Fresh Island in da poškodovanih ni bilo.

Župan Novalje Ante Dabo je za hrvaški radio povedal, da je požar pod nadzorom, ni pa zanikal ugibanj, da je bil ogenj morda podtaknjen.

V pogovoru za regionalno televizijo N1 je Dabo dejal, da je požar izbruhnil pri enem najstarejših klubov na plaži Zrće. Poudaril je, da zaradi hitrega posredovanja gasilcev noben objekt ni bil ogrožen. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen