Na dražbo več kot tisoč predmetov iz zapuščine Elizabeth Taylor

0

Avkcijska hiša Julien’s Auctions v kalifornijskem Beverly Hillsu za začetek decembra napoveduje dražbo predmetov iz zapuščine leta 2011 preminule filmske dive Elizabeth Taylor. Med njimi bo svetlo plava večerna obleka iz šifona, ki jo je igralka leta 1974 nosila na gala prireditvi ob podelitvi oskarjev.

Kot so sporočili iz avkcijske hiše, bodo na tridnevni dražbi ponudili več kot tisoč predmetov, poleg oblek in nakita tudi kostume iz filmov, umetnine in druge predmete.

Versacejeva usnjena jakna, okrašena s srebrnimi neti, ki jo je Elizabeth Taylor nosila v eni od pogovornih oddaj, je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa ocenjena na 6000 dolarjev, italijanski komplet kovčkov na 3000 dolarjev.

Predmeti, ki bodo ponujeni na dražbi, bodo oktobra razstavljeni na krovu transatlantske linijske potniške ladje Queen Mary 2 na poti iz Velike Britanije v New York. Del izkupička od dražbe bo namenjen skladu za raziskovanje aidsa, ki ga je igralka ustanovila leta 1985.

Elizabeth Taylor se je rodila leta 1932 v Londonu, na filmskem platnu pa je zaslovela že kot otrok. V svoji karieri je igrala v več kot 50 filmih, oskarja pa je dobila za glavni vlogi v filmih Butterfield 8 in Kdo se boji Virginije Woolf?

Znane so tudi njene vloge v Mački na vroči pločevinasti strehi s Paulom Newmanom in Kleopatri z Richardom Burtonom, s katerim je bila tudi poročena.

Igralka je pozornost zbujala z dih jemajočo lepoto, pa tudi z razburkanim zasebnim življenjem. Poročila se je kar osemkrat. Za svoje delo na humanitarnem področju je leta 1993 dobila oskarja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen