Kramp-Karrenbauerjeva prevzela vodenje nemškega obrambnega ministrstva

0

Vodja nemških krščanskih demokratov (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer je danes uradno prevzela vodenje nemškega obrambnega ministrstva, na čelu katerega je nasledila novoizvoljeno predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Na slovesnosti je Kramp-Karrenbauerjeva od berlinskega župana Michaela Müllerja, ki nadomešča nemškega predsednika Frank-Walterja Steinmeierja, prejela pismo o imenovanju. Müller je ob tem poudaril, da vodja CDU prevzema “položaj z ogromno odgovornostjo za varnost naše države”.

Slovesnosti se je udeležila tudi kanclerka Angela Merkel, ki je sedela, potem ko se je v zadnjem mesecu na različnih javnih dogodkih že večkrat tresla.

Odločitev o imenovanju Annegret Kramp-Karrenbauer za novo obrambno ministrico je po poročanju dpa presenetljiva, saj je vodja CDU večkrat jasno izpostavila, da ne želi sodelovati v vladi, temveč bi se rada posvetila vodenju stranke.

Von der Leynova, ki je bila v Evropskem parlamentu v torek izvoljena za predsednico prihodnje Evropske komisije, je tako odstopila s položaja nemške obrambne ministrice, ki ga je zasedala od leta 2013. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen