Dubrovniški taksist turistom ostanek vrnil v srbskih dinarjih

0

Voznik taksija v Dubrovniku je turistom za približno tri kilometre dolgo pot od pristanišča do njihove namestitve zaračunal 258 kun (35 evrov). Povrh tega jim je je, ker niso imeli drobiža in so vožnjo plačali z dvema bankovcema za 200 kun (skupno 54 evrov), vrnil 140 srbskih dinarjev, kar je približno 1,20 evra, poročajo lokalni mediji.

Taksist je tako zlorabil dejstvo, da niso vedeli, kako izgleda hrvaški denar, na svoji spletni strani poroča Dubrovački dnevnik.

Lastnica namestitve, pri kateri so ogoljufani turisti na dopustu, je dejala, da so njeni gosti doživeli dodatne nevšečnosti, ker so hoteli s srbskimi dinarji plačati račun v restavraciji, saj je 140 srbskih dinarjev vrednih 15-krat manj kot 140 kun. Povedala je, da je o vsem obvestila policijo.

Dubrovački vjesnik navaja, da gre za taksista, ki je v javnosti znan po svojem problematičnem obnašanju, o katerem so mediji že poročali. Dodaja, da taksist turistom ni izdal računa za vožnjo.

Portal izpostavlja, da gre za samostojnega taksista, ki ne dela za nobeno taksipodjetje, ki so registrirana v Dubrovniku. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen