V napadu jemenskih upornikov na savdskem letališču 26 ranjenih

1

V raketnem napadu jemenskih upornikov na letališče Abha na jugozahodu Savdske Arabije je bilo danes ranjenih 26 civilistov. Osem ranjenih so prepeljali v bolnišnico, so sporočili iz koalicije pod vodstvom Savdske Arabije, ki se v Jemnu bori proti upornikom.

Raketa je zadela letališče danes v jutranjih urah. Osem oseb so morali prepeljati v bolnišnico, 18 pa so jih oskrbeli na letališču. Med ranjenimi sta bila dva otroka in Indijka, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zaradi napada je bil več ur moten letalski promet.

Tiskovni predstavnik koalicije Turki al Malki je opozoril, da napad dokazuje, da so uporniški Hutiji pridobili nova orožja, s čimer se potrjuje, da jih Iran še vedno podpira.

Ker so hutiji izvedli raketni napad na civiliste, se to lahko po prepričanju Malkija razume kot vojni zločin. Ob tem je napovedal odločne protiukrepe koalicije proti upornikom in zaščito civilistov.

Jemen, ena najrevnejših arabskih držav na svetu, je od leta 2014 prizorišče vojne med vladnimi silami, ki imajo podporo Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov, ter hutijskimi uporniki, ki jih podpira Iran. Konflikt je terjal okoli 10.0000 življenj. Rijad v državi vojaško posreduje od leta 2015, uporniki pa so v zadnjih tednih okrepili napade čez mejo. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Branko pravi

    Lubi Sluvenci, to se zgodi tistemu, ki se igra s človeškimi življenji; maščevanje Jemencev se je komaj začelo.
    Vse pohvale vaši hrabrosti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen