Na Mariborskem Pohorju bodo spet množično pričakali sončni vzhod

0

Mariborski organizatorji so za petek zgodaj zjutraj, ko prihaja najdaljši dan v letu, pripravili že tretjo izdajo vse bolj množično obiskanega ogleda sončnega vzhoda na Pohorju. Na pot bo treba zgodaj, saj se bodo zbrali že ob 4.30 zjutraj. Sončni vzhod se obeta ob 5.04, še prej pa bo na vrhu Mariborskega Pohorja glasbeni spored.

Udeleženci dogodka bodo dan začeli ob 4.30 z nastopom Kristalnega orkestra iz zavoda Šola Luči, ta pa bo nato ob petih zjutraj na oder pospremil legendo slovenske glasbe Vlada Kreslina, ki jih bo ob vzhodu sonca dokončno prebudil z znamenito balado Nekega jutra, ko se zdani, nato pa svoj nastop nadaljeval po jutru prijaznem programu.

Nadaljevanje petkove jutranje zabave bo po koncu dogajanja na glavnem odru potekalo še na terasi koče Koča.

Organizator dogodka, ki bo imel tudi dobrodelno noto, je društvo Top, in to v sodelovanju z javnim podjetjem Marprom, ki upravlja s Pohorsko vzpenjačo in žičniškimi napravami na Pohorju. Gondola bo s polovičnim popustom do opoldneva neprekinjeno vozila že od 4.15, organizatorji pa si želijo čim več ljudi spodbuditi, da se na ta poseben dan na Pohorje odpravijo peš.

V tretji izdaji si obetajo velik obisk, zato obiskovalce prosijo, naj se na prizorišče odpravijo pravočasno in po več v enem avtomobilu. Parkirnina mesta so zagotovljena desno in levo pod vzpenjačo in pod hotelom Arena, a lahko pride do občasnih zastojev in zapolnitev določenih parkirišč.

Zaradi zelo različnih tempov hoje udeležencev so organizatorji priporočili, naj se ljudje na vrh Mariborskega Pohorja odpravijo v manjših skupinah in ob času, ki jim najbolj ustreza. Ob tem so tudi pozvali, naj se primerno obujejo in oblečejo. Ker se daniti začne proti četrti uri zjutraj, je pred tem priporočljivo uporabiti svetilke oziroma naglavne lučke. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen