Evropska sredstva za razširitev poslovne cone Stara vas v Velenju

0

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločb o finančni podpori za projekt razširitve poslovne cone Stara vas v drugi fazi. Za projekt v vrednosti 982.000 evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 604.000 evrov.

Namen projekta je razširitev že obstoječe poslovne cone Stara vas v Mestni občini Velenje. S projektom se zagotavlja ustrezna infrastruktura za hitrejšo rast in razvoj malih in srednjih podjetij ter ustvarjanje novih delovnih mest v Šaleški dolini in Savinjski razvojni regiji.

Kot so sporočili z vladne službe za razvoj in kohezijo, gre za razširitev gospodarske javne infrastrukture na območju obstoječe poslovne cone zaradi dodatnih potreb lokalnih podjetnikov po namenskih površinah za proizvodno dejavnost.

Z naložbo se na območju velikem približno 8000 kvadratnih metrov ureja dodatna komunalna infrastruktura, ki zajema izgradnjo cestne infrastrukture, parkirišča, vodovoda, toplovoda, kanalizacije odpadnih voda, hodnika za pešce, kolesarske steze, javne razsvetljave, kanalizacije za električno omrežje, kanalizacije za elektro komunikacijsko infrastrukturo ter plinovodnega omrežja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen