Brez pritožb na izbor izvajalca razširitve terminala na brniškem letališču

0

Fraport Slovenija ni prejel nobene pritožbe na izbor izvajalca razširitve potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, so povedali v družbi. Izbrani družbi GIC Gradnje in Elcom bosta tako po podpisu pogodbe lahko začeli z gradnjo. Kdaj bo podpisana pogodba in kdaj bodo stekla dela, bo znano v prihodnjih dneh.

Fraport Slovenija je za gradbena in obrtniška dela za razširitev terminala izbral skupno ponudbo podjetij GIC gradnje iz Rogaške Slatine kot vodilnega partnerja in ljubljanskega Elcoma. Na razpis je sicer prispelo šest ponudb, ponudba izbranih izvajalcev v vrednosti 17,273 milijona evrov pa je bila najugodnejša.

GIC gradnje je v skoraj 30 letih izvedel že več tisoč projektov, razširitev potniškega terminala pa bi bila glede na reference, navedene na spletnih straneh podjetja, eden njegovih največjih projektov.

Dela za razširitev potniškega terminala naj bi sicer stekla kmalu po pravnomočnosti odločitve o izboru, saj Fraport Slovenija še vedno želi zaključiti dela na terminalu pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen