Kriminalisti na mariborsko občino po dokumente, domnevno v zvezi s poravnavo za radarje

0

Kriminalisti so v ponedeljek obiskali sedež Mestne občine Maribor. Po poročanju časnika Večer in RTV Slovenija, ki se sklicujejo na neuradne vire, so pregledovali dokumentacijo v zvezi s sklenjeno poravnavo z družbo Iskra Sistemi za radarje in posredovanjem Odvetniške pisarne Zečević pri tem.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so kriminalisti na občini opravljali zaseg dokumentacije v zvezi z uradno pregonljivim kaznivim dejanjem. “V predmetni zadevi poteka predkazenski postopek, v katerem policija zbira obvestila, dokumentacijo in izvaja druge potrebne ukrepe. Drugih informacij zaradi interesa nadaljnjih postopkov ni mogoče posredovati,” so danes povedali za STA.

Po navedbah mariborske občine jih je obiskal le en kriminalistični inšpektor, njegov obisk pa je bil napovedan par dni vnaprej. “Navezoval se je na sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja pri poslovanju Mestne občine Maribor z Odvetniško pisarno Zečević. Za dopolnitev zahtevka za pridobitev dokumentacije je bil zaradi obsega listin smotrnejši osebni vpogled v zbirko listin oziroma prevzem teh listin v prostorih občine, kar je bilo tudi izvedeno,” so pojasnili.

Šlo naj bi le za fotokopiranje določenih delov dokumentacije in ne za zaseg, kot ga poznamo pri večjih preiskavah.

Iskra je zaradi prekinitve pogodbe za modernizacijo semaforskih sistemov v mestu, ki jo je z njo sklenil prejšnji župan Franc Kangler, zahtevala skoraj 12,8 milijona evrov odškodnine. Mestna občina pod vodstvom sedanjega župana Andreja Fištravca pa je konec leta 2016 sklenila z njo poravnavo v višini sedem milijonov evrov in jo lani tudi plačala.

Ob tem je po poročanju časnika Večer prejela še dva računa za odvetniške storitve v skupnem znesku 408.000 evrov od Odvetniške pisarne Zečević, ki je v tem primeru zastopala občino. Občina tega denarja ni nakazala neposredno odvetniku, temveč ljubljanski družbi A.B.S. Factoring, kateri je odvetnik prodal to terjatev do občine. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen