Na Hrvaškem sirska migranta odpeljala avtobus in poškodovala policijski vozili

0

Hrvaška policija je danes nedaleč meje z Bosno in Hercegovino prijela dva sirska državljana, ki sta nekaj ur po polnoči odpeljala avtobus. Ko ju je policija po filmskemu pregonu le uspela ustaviti, sta poskusila pobegniti peš, avtobus pa se je začel premikati vzvratno in pri tem poškodoval policijski vozili. V nesreči nihče ni bil poškodovan.

Kriminalisti v Slunju so proti dvema državljanoma Sirije sprožili preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja nepooblaščene uporabe tuje stvari, so sporočili na spletni strani policijske uprave karlovške županije.

Kot so pojasnili, so bili policisti v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da je v kraju Pašin Potok nedaleč Cetingrada ob meji z BiH nekdo odtujil avtobus karlovške registracije. Policija je poskusila avtobus ustaviti v kraju Kremen na cesti med Cetingradom in Slunjom na območju Karlovca, a se voznik ni ustavil.

Policisti so se nato zapodili za avtobusom in ga poskusili ustaviti. Avtobus se je na koncu ustavil v Nikšiću, iz njega pa sta pobegnili dve osebi.

Avtobus pa se je začel premikati vzvratno in je nato trčil v policijsko vozilo, to pa je potem trčilo v še eno policijsko vozilo, so še zapisali karlovški policisti, ki so objavili tudi fotografije poškodovanih vozil.

Kot so dodali, so oba ubežnika zelo hitro prijeli in ugotovili, da gre za ilegalna migranta, državljana Sirije. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen