Adria Airways ukinja direktne lete iz Ljubljane v Ženevo

0

Adria Airways s tem tednom ukinja direktno letalsko povezavo med Ljubljano in Ženevo. Kot so pojasnili v letalskem prevozniku, so direktne lete v drugo največje švicarsko mesto uvedli kot sezonsko povezavo, pozimi pa je ne bodo obdržali.

V Adrii so še zapisali, da njihov dolgoročni cilj ostaja vzdržna rast tako na področju rednega prometa kot tudi čarterskih poletov in na področju zakupa letala s posadko.

Adria je sicer pred časom napovedala, da bo z začetkom letošnjega zimskega voznega reda omogočila polete z nemškega letališča Paderborn-Lippstadt. Neposredne povezave bodo vzpostavili s Zürichom, Dunajem in londonskim Southendom.

Letališče v regiji Ostwestphalen Lippe zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija bo Adria Airways s Zürichom povezala enajstkrat tedensko, z Dunajem štirikrat tedensko, z Londonom pa trikrat tedensko.

Adria Airways sicer še naprej beleži rast števila potnikov. V prvem letošnjem polletju jih je prepeljala 577.233, kar je 8,6 odstotka več kot v enakem obdobju lanskega leta. Družba je povečala število lastnih letov in letov v okviru storitve najema letala s posadko. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen