Vlada Mira Cerarja želi še naprej dušiti podjetnike in državljane; DDV želi dvigniti na 24%, s tem pa še dodatno zmanjšati blaginjo ljudem!

5

V vladi Mira Cerarja razmišljajo o dvigu DDV z 22 na 24 odstotkov, pravijo naši viri iz vlade. Že sama ideja, da v vladi namesto iskanja možnosti, kako bi DDV spravili na predkriznih 20 odstotkov, razmišljajo celo o dvigu DDV, je šokantna in kaže, kako malo je Cerarjevim mar do blaginje davkoplačevalcev, v Financah piše Rok Pikon.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]SDS ima posluh za podjetnike in želi odpraviti socialno krivičnost: spet nov poskus za znižanje DDV in uvedba nove 5% stopnje. Več TUKAJ.[/su_box]

Vlada, ki je uspešno poiskala izgovor, da ljudem ni treba vrniti denarja od reševanja bank, in ki išče poti, kako bi jim vzela še več (prek dviga DDV, Cerar je tudi dvignil davek od dobička, ministrica Milojka Kolar Celarc pa jim želi več vzeti za s korupcijo prepredeno zdravstvo), je slaba vlada.

Je pa Cerar v zoprnem položaju. Zaposleni v javnem sektorju, ki so velika skupina volivcev, zahtevajo višje plače. Letos so volitve, torej te zahteve ne more kar ignorirati. Ampak dvig davkov ni prava rešitev.

Ali lahko od Cerarja pričakujemo, da bo izbral težjo pot in rekel ne dvigu davkov? Težko, ravno zato, ker je že večkrat dokazal, da mu ni mar za to, da bi ljudje imeli več denarja. Verjetno bo spoznal, da je ideja o dvigu DDV res preveč nora, da bi jo uresničil, ni pa rečeno, da ne bo zvišal kakega drugega davka.

Gotovo pa ne bo Cerar ta, ki bo ljudem pocenil nakupovalni voziček z znižanjem davka na dodano vrednost ali dvignil plače z dohodninsko reformo, ki ne bi bila zgolj kozmetična. Zato je tudi prav, da izgubi volitve. Stokrat bolj je življenje olajšalo ljudem povečano povpraševanje iz tujine, kot jim ga je Cerar, sklene komentator. (sta/ured)

Št. komentarjev: 5
 1. Dr.muller pravi

  Na srečo so letos volitve in se to ne bo zgodilo ….. v naslednjem mandatu pa …. ????

 2. aco pravi

  Dragi Bog, reši nas tega pajaca in ga junija zabriši iz parlamenta, da ne bo mogel več delati gromozanske škode!

 3. ? pravi

  Želite blaginjo zase in svoje prijatelje? Za svoje starše? Za svoje otroke?
  Volite SDS! Tako enostavno je to.

 4. raft pravi

  24% ? Ne bo dovolj. V ozadju je peklenski načrt uničenja slovenskega rodu.

 5. linke pravi

  Bog ne bo nič rešil ampak dobro odmerjen udarec pa

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen