Beograjčane jezi rekordno drago umetno božično drevo, očitki letijo predvsem na župana Malija

0

Središče srbske prestolnice ob letošnjih praznikih krasi 18 metrov visoko umetno božično drevo, za katerega naj bi mestne oblasti odštele kar 83.000 evrov, Beograjčani pa so z njim vse prej kot zadovoljni. “Najdražje božično drevo na svetu” naj bi za povrhu vsega postavili tri dni prej, preden se je sploh iztekel javni razpis zanj.

Ljudje svoje ogorčenje zdaj izražajo na na roko napisanih sporočilih, ki jih puščajo pod drevesom. “Želja za 2018: Da bi bili tatovi v zaporu in ne v parlamentu”, “V zapor z mestno vlado” in “Zaprite župana” se glasijo nekatera od sporočil. Na Twitterju svojo jezo stresajo pod oznako “83.000 želja”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Beograjski župan Siniša Mali se je na naslovnicah časnikov v preteklosti med drugim znašel zato, ker naj bi prepisal svojo doktorsko disertacijo in ker še vedno ni jasno, kako je prišel do denarja za nakup 24 stanovanj v Bolgariji. Božično drevo je tako le “vrh ogromne ledene gore korupcije” in vzorčen primer razmetavanja denarja davkoplačevalcev, je ocenil srbski časnik Blic. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen