Kaj se skriva za skrivnostnim tvitom – kandidiral bom za poslanca DZ

13

Piše: dr. Vinko Gorenak, poslanec SDS

To, da v naslednjem mandatu ne bom več poslanec, ker ne bom več kandidiral na volitvah v DZ, že veste vsaj tri leta od kar sem to javno povedal. V ta namen smo se v mojem volilnem okolju Šmarja pri Jelšah, v okviru SDS, že pred dvema letoma dogovorili, da  bo namesto mene kandidiral Viki Božak iz Rogatca. Rečeno dogovorjeno in na ravni državni ravni SDS, smo Vikija Božaka že zdavnaj potrdili kot kandidata za poslanca v omenjenem volilnem okraju.

Volilna matematika pač širšemu krogu ljudi sploh ni poznana. Ljudje večinoma menijo, da pač kandidiraš kjerkoli že se trudiš, delaš in čakaš ali boš izvoljen ali ne. Toda temu niti slučajno ni tako. Za vse politične stranke veljajo tudi nepisana pravila. Obstajajo okolja, kjer ti kot kandidatu ni potrebno narediti skoraj ničesar pa že v naprej veš, da boš izvoljen, in obstajajo okolja, kjer si lahko odličen kandidat, ki se neizmerno trudi, pa za izvolitev praktično nimaš nobenih možnosti. No, prav v slednjih okoljih politične stranke pogosto težko najdejo kandidata, zato pa na taka mesta dajo javnosti bolj prepoznavne posameznike kot kandidate. Njihova javna prepoznavnost včasih zadostuje za izvolitev, pogosto pa tudi ne.

In prav v tem grmu tiči zajec bi rekli. Celje center je tisti volilni okraj, kjer SDS v zadnjih 20. letih še ni imela izvoljenega poslanca. Po dogovoru z SDS na državni ravni in po dogovoru z MO SDS Celje, se bom tega trdega oreha lotil na prihodnjih volitvah v DZ. Dal sem namreč soglasje, da bom za SDS kandidiral za poslanca v DZ v ožjem mestnem jedru Celja, če me bodo organi SDS za to mesto seveda potrdili.

Vsem tistim, ki mislijo, da bom »papirnati kandidat«, ki je le posodil svoje prepoznavno ime stranki SDS, zato da bi nabiral glasove in ne bil izvoljen sporočam: motite se, na volitve grem zato, da skušam streti ta trd oreh, ki se mu reče SDS v tem okolju zadnjih 20 let ni imela izvoljenega poslanca. Naredil bom vse, da se to tudi zgodi. Sicer pa vedite vsak glas v vsakem okraju enako šteje. In noben ne gre v nič, ker imamo proporcionalni volilni sistem. Vsak kandidat torej zbira glasove ne le zase, ampak tudi za  stranko ali listo. 

Seveda pa je pred menoj dokončno oblikovanje volilnega štaba in ekipe posameznikov, ki mi bodo pri tem pomagali. Starejših in zelo zagnanih posameznikov mi ne manjka, priznam pa, da bi  si želel več mladih sodelavk ali sodelavcev s pomočjo katerih bi oblikoval učinkovit in zmagovit volilni štab in ekipo, ki mi bo pomagala. Saj veste, danes ni dovolj volilni plakat, volilna bitka se dobiva na družabnih omrežjih in pametnih telefonih. Tu pa so mlajši v veliki prednosti. Tudi v ta namen sem objavil naslednji, nekoliko skrivnosten twitt, ki se je glasil takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Dec 20Ste mlajši od 33 let? Ste doma v Celju? So vam vrednote SDS blizu? Če ste si na vprašanja odgovorili pozitivno imam za vas presenečenje. Javi se mi na zasebno.

Režiserji zarot so v tem prepoznali vse mogoče stvari, tudi »vabljenje v posteljo«, toda pustimo jim veselje, naj uživajo v svoji domišljiji. Med njimi ni in ne bo mojih volilcev. Celo nekateri novinarji so me klicali, kaj se skriva za tem skrivnostnim twittom. Nič posebnega torej, le želja po oblikovanju učinkovitega volilnega štaba in ekipe, ki mi bo pomagala. Zakaj mlajši od 33 let so me prav tako spraševali. Ja zato, ker mlajše od 33 let v SDS štejemo za podmladek.

No volilni štab je sedaj že v veliki meri oblikovan. Še vedno pa imamo dovolj prostora za posameznice in posameznike, ki so mi pripravljeni pomagati. Hvala vsem, ki ste se mi javili. Moja vrata so še vedno odprta, zlasti za mlade, pa tudi za starejše. Sam tega trdega oreha ne morem streti, z vašo pomočjo pa ga lahko. Vabljeni torej k sodelovanju. Dobite me na 051210410 ali na vinko.gorenak@sds.si. Dobrodošli vsi, ki ste pripravljeni pomagati.

Št. komentarjev: 13
 1. maja pravi

  Bravo g. Gorenak za pogum!
  Eden redkih politikov, ki zna z desetimi besedami več povedati, kot kakšen Pojbič v pol ure.
  RAZLIKA JE OČITNA, a na te razlike bo potrebno biti bolj pozoren!

 2. lidija pravi

  @maja: odlično povedano. Take maloumne Pojbiče bi morali volivci že zdavnaj nagnati iz parlamenta! Za dr. Gorenaka pa lahko samo rečem – vso spoštovanje!

 3. Sandi pravi

  Dobra poteza! Vinko imate moj glas, sem doma v centru mesta.

 4. Petra pravi

  Super novica! SDS bi morala imeti še več tako razgledanih, hkrati pa priljudnih poslancev kot je dr. Gorenak. Razni Grimsi, Tankoti in Pojbiči SDSu zelo znižujejo rejtinge, saj ljudje ne prenašajo njihovega cinizma in vehementnosti.

 5. jaka pravi

  Gorenak ima moj glas! Slavica iz Celja.

 6. re gornjemu pravi

  Bravo, to pa jaz trdim že dolgo časa. Našteti so SRAMOTA za stranko.
  Za Gorenaka pa trdim, da je še od vseh najboljši. Za njegovo kandidaturo pa se ne čudim. Kaj bi pa drugega lahko še delal? Predavati ne more do smrti, poslanec pa …….plačica pa dobra.

 7. maja pravi

  Slovenija in mi vsi potrebujemo može in žene stabilnega in klenega značaja kot je g. Gorenak, ne kelnerjev, ki dolgovezijo iz varnega zavetja, ki so jim ga drugi pripravili.

  SREČNO 2018!

 8. Peter pravi

  Da bi lahko glasoval za g. Gorenjaka bi rad spremenil stalno bivališče v Celju.

 9. Narim pravi

  Ghorenak jih pa še kat razdira.
  Ko bom velik bom policaj press.

 10. Inka pravi

  Zelo nenavadno je, da kmečke organizacije v času ministrovanja Židana še niso pripravile nobenega protesta.
  ??
  Pravzaprav ni nenavadno, če poznaš zgodovino.

 11. maja pravi

  Inka,
  a imaš morda v mislih zgodovino tega, kako so okrog leta 1988 v Zvezi socialitične mladine izbirali in usposabljali kadre za takratno Zvezo podeželske mladine??
  Takratni Tončki so odrasli in zdaj imamo, kar imamo.

  Je še dovolj dela za g. Gorenaka, za razdiranje raznih povezav v tej politični beznici.

 12. maja pravi

  OBDAVČITI ROBOTE IN BO DOVOLJ DENARJA ZA SPODOBNE POKOJNINE, GASILCE, CESTE …

 13. maja pravi

  OBDAVČIT ROBOTE IN BO DOVOLJ DENARJA ZA POKOJNINE, GASILCE, CESTE …

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen